Šport > Moto športi
316 ogledov

"Hamilton je najboljših vseh časov"

lewis hamilton EPA
Lewis Hamilton boljši od Michaela Schumacherja?

Po mnenju trikratnega svetovnega prvaka Nikija Laude laskavi naziv najboljšega dirkača vseh časov pripada Lewisu Hamiltonu. S tem se bržkone ne bi strinjali navijači Michaela Schumacherja, Ayrtona Senne, Alaina Prosta, Jackierja Stewarta ali katere druge legende elitnega dirkaškega športa.

"Lewis je najboljši dirkač vseh časov," je za Daily Mail povedal neizvršni predsednik Mercedesa. "Hiter. Zbran. Brez napak. Briljanten v dežju. Ni boljšega," je o Britancu dodal legendarni dirkač.

Hamilton je dobil zadnje tri zaporedne dirke in ima po 14 od 20 preizkušenj na lestvici 28 točk prednosti pred najbližjim zasledovalcem Sebastianom Vettlom. Uspehi so, kot je povedal Lauda, pripomogli k dobremu vzdušju v srebrni garaži.

niki lauda | Avtor: Epa Epa
Britanski dirkač ima pogodbo z Mercedesom sklenjeno do konca sezone 2018, podpis novega dogovora bo po Laudinih besedah zgolj formalnost. "Kar zadeva Lewisa in njegovo pogodbo, ni nobenih težav. Podaljšali bomo. On je srečen. Mi smo srečni," je zatrdil Lauda.

Hamilton je statistično eden najuspešnejših dirkačev vseh časov. V svoji karieri je osvojil tri naslove prvaka (2008, 2014, 2015), 60 zmag na dirkah za veliko nagrado, 113 uvrstitev na stopničke in 69 najboljših startnih položajev.

Po številu zmag (60) zaostaja le za rekorderjem Michaelom Schumacherjem (91). Britanec je rekorder po številu najboljših startnih položajev (70), potem ko je na letošnji VN Italije v Monzi izboljšal dosežek sedemkratnega svetovnega prvaka (68).

Lewis Hamilton Rekord Šport Neverjetne težave v kvalifikacijah
 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice