Šport > Moto športi
77 ogledov

Hamilton leto zaokrožil še z enim odmevnim priznanjem

Lewis Hamilton Epa
Sedemkratni svetovni prvak je eden najbolj priljubljenih športnikov na Otoku.

Britanski dirkač formule 1 Lewis Hamilton je bil po javnem glasovanju izbran za naj športno osebnost leta v Veliki Britaniji po izboru medijske hiše BBC, poročajo tuje agencije. Petintridesetletni dirkač Mercedesa je v izboru ugnal drugouvrščenega kapetana nogometnega kluba Liverpool Jordana Hendersona in džokeja Hollieja Doyla.

Za nagrado so bili nominirani še boksar Tyson Fury, igralec kriketa Stuart Broad in velikan snookerja Ronnie O'Sullivan.

Hamilton je letošnjo zaradi pandemije novega koronavirusa prilagojeno sezono F1 sklenil s sedmim naslovom svetovnega prvaka, s čimer se je na vrhu večne lestvice izenačil z Nemcem Michaelom Schumacherjem. V tej sezoni je podrl še en Nemčev rekord po zmagah na VN (91); Britanec jih ima 95.

Dirkaški zvezdnik je bil za športno osebnost leta izbran že pred šestimi leti, nasledil pa je igralca kriketa Bena Stokesa, ki je lani slavil prav pred Hamiltonom.

Lewis Hamilton | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice