Šport > Moto športi
795 ogledov

Hamilton: Žal mi je, vendar...

lewis hamilton Epa
Svetovni prvak formule 1 Lewis Hamilton ne bo nastopil konec tedna na dirki v Sahirju v Bahrajnu.

Lewis Hamilton se je okužil  z novim koronavirusom, zato bo dirko izpustil. Britanec je izrazil obžalovanje, da ne bo vozil, a poudaril skrb za druge udeležence tekmovanja.

Novico o tem, da Hamiltona ne bo na drugi od dveh dirk v Bahrajnu, je danes prva sporočila krovna mednarodna zveza Fia. "V skladu s protokoli za omejevanje covida-19 in smernicami za javno zdravje v Bahrajnu je Hamilton v osamitvi," so sporočili iz Fie. Pozitiven izid so potrdili tudi pri njegovi ekipi Mercedes, pozneje pa se je odzval tudi svetovni prvak. Hamilton si je že pred koncem sezone zagotovil letošnjo lovoriko, zato njegova odsotnost ne bo imela športnih posledic za končni razplet.

Hamilton je v nedeljo zmagal na dirki v Sahirju, druge priložnosti na sicer nekoliko drugačni stezi na istem prizorišču pa ne bo imel. "Zelo sem razočaran, da me ne bo zraven konec tedna. Vse odkar smo junija začeli sezono, se redno testiramo. Vedno upoštevam vse varnostne ukrepe, da bi ostal zdrav," je pojasnil Hamilton.

Nato je dodal, da je kljub več negativnim testom v zadnjem tednu oddal tudi pozitiven vzorec. "Včeraj sem se zbudil z blagimi simptomi. Zahteval sem dodaten test, ta pa je bil pozitiven. Takoj sem se določil za desetdnevno samoizolacijo," je dejal prvi voznik Mercedesa.

"Ni mi vseeno, da ne bom mogel dirkati, toda na prvem mestu sta varnost in zdravje. Moram spoštovati navodila in protokole, da bom zaščitil druge. Sam imam srečo, da so simptomi le blagi in da se počutim dobro," je še dejal britanski dirkaški zvezdnik.

Za zdaj še ni jasno, ali bo lahko nastopil na zadnji dirki sezone v Abu Dabiju naslednji konec tedna. V tej državi imajo namreč stroga pravila glede covida-19, vsi udeleženci karavane formule 1 pa morajo iz Bahrajna v Abu Dabi odpotovati najpozneje 7. decembra. Prizorišče Yas Island bodo namreč potem popolnoma zaprli do dirke 13. decembra.

Komentarjev 2
  • peizysthe 07:12 02.december 2020.

    www︎.︎Norias︆.︆net - odličen projekt za odrrasle, ki želikko najti parrtnerja za sseks

  • creanarmi 03:54 02.december 2020.

    www︎.︎Norias︆.︆net - oddličen prrojekt za odrasle, ki želijo najti partnerja za sseks

Sorodne novice