Šport > Moto športi
33 ogledov

Lorenzo prehiter za zasledovalce

Jorge Lorenzo VN Katalonije Barcelona Reuters
Španec Jorge Lorenzo je vknjižil novo zmago v elitnem motocilkističnem razredu MotoGP in še potrdil vodstvo v skupnem seštevku. Pred drugouvrščenim Caseyjem Stonerjem, ki je tokrat končal na četrtem mestu, ima dvajset točk prednosti. V razredu Moto2 je slavil Andrea Iannone, v Moto3 pa Maverick Vinales.

Španec Jorge Lorenzo (Yamaha) je zmagovalec pete dirke motociklističnega svetovnega prvenstva v Barceloni. Na preizkušnji za VN Katalonije je v elitnem razredu motoGP na drugem mestu domačo prevlado dopolnil še Dani Pedrosa (Honda), tretji pa je bil Italijan Andrea Dovizioso (Yamaha). Lorenzo se je z zmago še utrdil v vodstvu skupnega seštevka svetovnega prvenstva, zdaj ima že 115 točk.

Odlično se je iz svojega štartnega mesta pognal Dani Pedrosa, ki je iz petega mesta skočil na prvo. Casey Stoner, ki je včeraj zabeležil že 40. najboljši štartni položaj v karieri, je po startu padel na četrto mesto, saj sta mimo njega švignila tudi Jorge Lorenzo in Ben Spies. Vodilni v skupnem seštevku svetovnega pokala je Pedroso uspel prehiteti v šestem krogu, vendar ta ni popustil in se v boj za zmago ponovno vmešal že pet krogov kasneje, ko je ponovno prevzel vodstvo. Lorenzo si je prvo mesto pridirkal šest krogov pred koncem, njegov španski konkurent pa ga ni več uspel dohiteti in na koncu zaostal za dobrih pet sekund.

"Dirka je bila težka, na začetku sem bil celo le četrti, a vseeno sem imel dober ritem. Nisem delal napak, počasi sem dvigoval ritem in izkoristil Danijevo napako. Do konca sem nato odpeljal na polno," je bil zadovoljen Lorenzo, za odtenek slabše volje je bil Pedrosa: "Nenavadna dirka, zame je bil začetek dober, potem pa me je Jorge ujel. Na koncu nisem zdržal takšnega ritma, malo mi je žal, da nisem zmagal, a drugo mesto tudi ni tako slabo."

Zmagovalec velike nagrade Katalonije v najšibkejšem motociklističnem razredu Moto3 je Španec Maverick Vinales (Honda). Vodilni v skupnem seštevku svetovnega prvenstva Nemec Sandro Cortese (KTM) je bil drugi, tretje mesto pa je zasedel Portugalec Miguel Oliveira (Suter Honda).

V razredu Moto2 je na dirkališču Montmelo pri Barceloni prvo mesto zasedel Italijan Andrea Iannone (Speed Up). Na peti dirki svetovnega prvenstva v tej kategoriji je drugo mesto zasedel Švicar Thomas Lüthi, tretji pa je bil Španec Marc Marquez (oba Suter).

VN Katalonije, rezultati, MotoGP:

1. Jorge Lorenzo (Yamaha) 42;07,681
2. Dani Pedrosa (Honda) + 5,003
3. Andrea Dovizioso (Yamaha) + 9,361
4. Casey Stoner (Honda) +9,544
5. Cal Crutchlow (Yamaha) 12,506

Skupni seštevek:

1. Jorge Lorenzo (Yamaha) 115 točk
2. Casey Stoner (Honda) 95
3. Dani Pedrosa (Honda) 85
4. Andrea Dovizioso (Yamaha) 60
5. Cal Crutchlow (Yamaha) 56

Moto2:

1. Andrea Iannone (Speed Up) 41;14,853
2. Thomas Luthi (Paddock Sutter) +0,083
3. Marc Marquez (Suter) + 1,137
4. Esteve Rabat (Kalex) +12,516
5. Simone Corsi (FTR) +14,226

Skupni seštevek:
1. Thomas Luthi (Suter) 88 točk
2. Marc Marquez (Suter) 86
3. Pol Espargaro (Kalex) 71

Moto3:

1. Maverick Vinales (Honda) 41;50.965
2. Sandro Cortese (KTM) +7.752
3. Miguel Oliveira (Honda) +7.853
4. Louis Rossi (Honda) +8.007
5. Alexis Masbou (Honda) +8.075

Skupni seštevek:

1. Sandro Cortese (KTM) 87
2. Maverick Vinales (Honda) 80
3. Luis Salom (Kalex) 55

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.