Šport > Moto športi
13518 ogledov

Marqueza grobo spodili iz Rossijeve garaže

marc marquez Print Screen
Aktualni svetovni prvak elitnega razreda motoGP je poskrbel za dramatičen zaključen dirke za VN Argentine.

Brezkompromisni Marc Marquez (Honda), štirikratni svetovni prvak razreda motoGP, je spisal novo poglavje napetega rivalstva z Valentinom Rossijem (Yamaha).

marc marquez Kaotična dirka Šport Marquez odprl novo fronto z Rossijem

Dirkač Honde je štiri kroge pred koncem druge dirke sezone za VN Argentine trčil v italijanskega veterana, ki je pristal v travi in jezno zamahnil z roko, saj je bil prepričan, da manever ni bil na mestu. Njegovo mnenje so delili komisarji, ki so Marqueza tudi kaznovali.

Marquez je dirko nadaljeval in osvojil peto mesto, nato pa pribitku 30 sekund, kar je bila posledica nevarnega prehitevanja, nazadoval na 18. Rossi, ki je pred trčenjem vozil na šestem mestu, je bil na koncu 19.

Aktualni svetovni prvak se je po koncu dirke odpravil proti Yamahini garaži, da bi se opravičil, vendar so Rossijevi sodelavci to preprečili.

"Doktorja" sicer ni bilo na spregled, saj se je verjetno mudil nekje v ozadju, Marquezu pa je "dobrodošlico" izrekel Alessio Salucci, desna roka italijanskega dirkača.

"Kako si drzneš priti v to garažo? Nikoli ne hodi sem," je vpil na Španca, ki je nato razočaran zapustil prizorišče.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice