Šport > Moto športi
136 ogledov

Izjemni Martin na dveh tretjinah 'hat-tricka' v Motegiju

Jorge Martin Epa
Zmagovalec kvalifikacij pred dirko za VN Japonske je dobil tudi današnjo sprintersko preizkušnjo v Motegiju in s tem še zmanjšal razliko za branilcem naslova Francescom Bagnaio.

Španec Jorge Martin (Ducati-Pramac) ima za sabo perfektno popoldne v Motegiju na Japonskem, ki bo jutri gostil veliko nagrado motoGP. Španec je davi dobil kvalifikacije in si priboril prvo startno mesto, nato je dobil še sprintersko dirko.

Za Martina je bila to že tretja zaporedna sprinterska zmaga, s katero je vnovič zmanjšal razliko v seštevku za svetovno prvenstvo za Italijanom Francescom Bagnaio, ki je v sprintu zasedel tretje mesto. Sedem dirk pred koncem sezone ju loči le še osem točk! Bagnaia jih je doslej zbral 299, Martin 291.

Jorge Martin MotoGP Šport Martin zrušil Lorenzov rekord na stezi v Motegiju

"Res sem zelo srečen in pojdimo jutri po še eno zmago," izjavo zmagovalca po tekmi povzema francoska tiskovna agencija AFP. Da bo v boju za krono tesno, pa je priznal tudi Bagnaia: "Jorge doživlja svoje najboljše trenutke. A moramo ostati mirni in se pripraviti na nedeljo, takrat bo zgodba drugačna."

Drugo mesto je zasedel Južnoafričan Brad Binder (KTM), za zmagovalnim odrom pa sta končala Avstralec Jack Miller (KTM) in Franciz Johann Zarco (Ducati-Pramac).

Šestkratni svetovni prvak Španec Marc Marquez (Honda) je bil sedmi. Še slabše je šlo prvaku iz leta 2021 Francozu Fabiu Quartararoju (Yamaha), ki je na 15. mesto močno zaostal za prvo deveterico, ki si v sprintu privozi nove točke.

Jorge Martin | Avtor: Epa Epa

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.