Šport > Moto športi
20 ogledov

McLarna najhitrejša, velike težave Alonsa

Fernando Alonso VN Italije Monza Reuters
Potem ko je prvi prosti trening pred VN Italije v kraljevem parku v Monzi dobil Michael Schumacher, sta bila na drugem najhitrejša McLarna (Lewsi Hamilton pred Jensonom Buttonom). Fernando Alonso soliden, a z velikimi težavami z motorjem.

Britanec Lewis Hamilton (McLaren) je bil najhitrejši na drugem treningu velike nagrade Italije v Monzi. Drugi čas treninga pred tekmo svetovnega prvenstva formule ena je dosegel njegov rojak in moštveni kolega Jenson Button z 0,038 sekunde zaostanka, tretji pa je bil vodilni v prvenstvu Španec Fernando Alonso (Ferrari).

Nemec Michael Schumacher (Mercedes), najboljši na uvodnem treningu, je bil deseti, tri mesta za njim pa je bil njegov rojak in branilec naslova Sebastian Vettel (Red Bull).

Alonso je imel precej težav z vozilom; šest minut pred koncem prvega treninga mu je odpovedal motor, sredi drugega pa so mu najprej zagodle zavore, kmalu po vrnitvi na stezo pa je imel nove tehnične težave z motorjem.

Schumacher dobil prvi trening v Monzi

Michael Schumacher je dobil prvi prosti trening v Monzi. Schumacher (Mercedes) je za dobre tri desetinke sekunde prehitel prvega zasledovalca Britanca Jensona Buttna (McLaren-Mercedes), Nemec Nico Rosberg (Mercedes) je bil tretji. Vodilni v SP to sezono Španec Fernando Alonso (Ferrari) je dosegel četrti čas. V karavani formule 1 je danes debitiral prvi Kitajec Ma Qing Hua (HRT-Cosworth). Ma je postal prvi Kitajec v zgodovini, ki je vozil na uradnem treningu formule 1.

VN Italije, Monza, 2. prosti trening:

1. Lewis Hamilton (McLaren Mercedes) 1:25,290
2. Jenson Button (McLaren Mercedes) + 0,038
3. Fernando Alonso (Ferrari) + 0,058
4. Felipe Massa (Ferrari) + 0,140
5. Nico Rosberg (Mercedes) + 0,156
...
10. Michael Schumacher (Mercedes) + 0,804
13. Sebastian Vettel (Red Bull Renault) + 1,104

VN Italije, Monza, 1. prosti trening:

1. Michael Schumacher (Mercedes) 1:25,422
2. Jenson Button (McLaren Mercedes) + 0,301
3. Nico Rosberg (Mercedes) + 0,340
4. Fernando Alonso (Ferrari) + 0,378
5. Felipe Massa (Ferrari) + 0,439
...
11. Sebastian Vettel (Red Bull Renault) + 1,086

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.