Šport > Moto športi
10 ogledov

Poškodba Pedrose prepričala Lorenza

jorge lorenzo EPA
Jorge Lorenzo je razkril, da se je za nastop na dirki za VN ZDA odločil po padcu Danija Pedrose, zaradi katerega je ostal v igri za naslov svetovnega prvaka.

Jorge Lorenzo je pred začetkom dirkaškega konca tedna v Laguni Seci spregovoril o svojem zdravstvenem stanju in nepričakovani odločitvi, da nastopi na dirki za VN ZDA.

Težave dirkača Yamahe so se začele v Assnu, kjer je grdo padel in si zlomil ključnico, nato pa dan pozneje nastopil na dirki za VN Nizozemske in osvojil odlično peto mesto.

Karavana motoGP se je nato preselila v Nemčijo, kjer je Lorenzo med teningom znova izgubil nadzor nad motociklom in obnovil že tako resno poškodbo. Španec je kmalu zatem na Twitterju objavil, da ne bo nastopil v Laguni Seci, saj potrebuje čas za okrevanje.

Padec Pedrose vlil upanja

Moštvo Yamahe je dan po dirki v izjavi za javnost sporočilo, da bi Lorenzo lahko nastopil v ZDA, kar je kmalu potrdil tudi aktualni svetovni prvak. ''Po pravici povedano sem misli, da Laguna Seca ne pride v poštev. Utrujen sem bil po toliko nesrečah v tako kratkem času in dveh novih poškodbah. Razmišljal sem o tem, da bi ostal doma in izpustil dirko v ZDA. Nato se je poškodoval Dani in dobil sem novo priložnost v boju za naslov. Prav tako sem se čez dva dni počutil veliko bolje, zato sem si premislil,'' je povedal Lorenzo.

Španski dirkač se zaveda posebnosti dirkališča v Montereyju, ki je zahtevno za zdravega dirkača, kaj šele poškodovanega. ''Veliko je sprememb smeri. Proga je zelo kratka, zato bomo morali odpeljati več kot 30 krogov. Veliko je dvigov in spustov. Dirko je težko odpeljati v celoti, tudi če se fizično počutiš dobro. Predstavljajte si, da si poškodovan, tako kot bom jaz,'' je povedal 26-letnik.

V preteklosti dirkal poškodovan

Lorenzo je v Kaliforniji večkrat nastopil poškodovan, zato ima s takšnim načinom dirkanja veliko izkušenj. ''Leta  2008 sem nastopil s poškodovanima gležnjema. V prvem krogu sem si oba ponovno polomil. Naslednje leto sem imel poškodovano ključnico. Leta 2011 sem padel na treningu in si poškodoval kolk,'' je dodal Lorenzo.

Dirko v Assnu, kjer je nastopil dan po operaciji ključnice, je končal na petem mestu, medtem ko v Laguni nima posebnih načrtov. ''Ne vemo, kako se bom počutil na motorju. Bomo videli jutri. Pomembno je, da pridem do cilja, izgubim minimalno število točk in se izognem nesreči,'' je zaključil Lorenzo.

Gneča pri vrhu

Pred dirko za VN Nemčije je v skupnem seštevku vodil Dani Pedrosa, ki pa zaradi poškodbe prav tako ni mogel nastopiti, tako da je prvo mesto prevzel Marc Márquez (138 točk). Pedrosa na drugem mestu zaostaja za dve točki, tretji Lorenzo pa 11.

Padca Lorenza v Assnu in Hohenstein-Ernstthalu :

Padec Pedrose v Hohenstein-Ernstthalu:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.