Šport > Moto športi
6255 ogledov

Preko ograje na tribuno, več ranjenih

Sophia Florsch
Dirko formule 3 v Macau je zaznamovala grda nesreča.

Sedemnajstletna nemška voznica Sophia Flörsch jo je skupila na dirki formule 3 v Macau. Nemkin bolid je pri veliki hitrosti katapultiralo preko ograje, priletela pa je v tribuno za fotografe. Skupila sta jo še dva fotografa in delavec ob progi, a so jo prav vsi čudežno odnesli brez življenjsko nevarnih poškodb.

Pet oseb, vključno z voznico in japonskim dirkačem Shojem Tsuboijem, so prepeljali v bolnišnico, vse so bile pri zavesti. "Vsem želim sporočiti, da sem dobro, a me jutri čaka operacija. Hvala vsem, za spodbudna sporočila. Kmalu se oglasim," je sicer že nekaj ur po nesreči na twitterju zapisala Flörschova, ki je po nekaterih informacijah poškodovala hrbtenico.

"Vsi so bili pri zavesti, ko smo jih odpeljali v bolnišnico. So v zdravniških rokah. Nove informacije bomo posredovali takoj, ko jih dobimo," je sporočil organizacijski odbor dirke.

Dirkališče v Macauju velja za eno najnevarnejših na svetu, v zadnjih treh letih so tako na tej stezi umrli vsaj trije dirkači. Lani je življenje ob trku izgubil britanski motociklist Daniel Hegarty, leta 2012 pa Portugalec Luis Carreira in Phillip Yau iz Hongkonga.

nesreča Tragedija Šport Zloglasni ovinek zahteval novo smrtno žrtev

 

 

Komentarjev 1
  • maresem 07:19 19.november 2018.

    17 letna? Zanjo je skiro in ne f3. Butara.