Šport > Moto športi
1509 ogledov

Zaupnik razkriva razloge za Rossijev neuspeh

marc marquez Epa
Dober prijatelj Valentina Rossija je spregovoril o prihodnosti devetkrantega svetovnega prvaka in prevladi Marca Márqueza v elitnem razredu motoGP.

Avstralski motokrosisk Chad Reed, večkratni svetovni prvak in eden najbolj spoštovanih obrazov v svetu motošporta, močno dvomi, da bo dirkačem razreda motoGP v prihajajoči sezoni uspelo končati prevlado šestkratnega svetovnega prvaka Marca Márqueza.

Dirkač Honde je osvojil že štiri zaporedne naslove in bo tudi v prihodnje glavni favorit za zmago. Kako dominanten je Márquez, priča podatek, da je drugouvrščenega Andreo Doviziosa lani ugnal kar za 151 točk. Na 19 dirkah je zbral 12 zmag, šest drugih mest in en odstop. Kadar je prečkal ciljno črto, dirke sploh ni končal nižje od drugega mesta!

"Marc Márquez je predober. Ima enega najtežje obvladljivih motociklov v karavani, a Honda je pač Honda. Še vedno zelo dobra. Če se spomnimo lanskih dirk, ko sta se v zadnjih krogih borila s Fabiem Quartarojem, je izgledalo, kot da je za Marca vse enostavno. Tako dominanten je, da si človek reče 'kakšen pi*dun!' Verjamem, da bo leta 2020 spet prvak, vendar upam, da mu bodo drugi konkurirali," je povedal Reed, sicer dober prijatelj Valentina Rossija.

"Rossijev šef mehanikov je bil neuporaben"

chad reed | Avtor: Epa Epa
Dvakratni AMA šampion v superkrosu (2004, 2008) vidi številne vzporednice z devetkratni svetovnim prvakom, ki se pri 41 letih nezadržno približuje koncu kariere.

"Valentino je v podobnem položaju kot jaz. Razlika je le v tem, da je v superkrosu več odvisno od dirkača. Yamaha ni najboljši motocikel na svetu, a še vedno dober," je dejal Reed in pozdravil odmevno menjavo v Rossijevi ekipi. "The Doktor" se je namreč po koncu sezone razšel z dolgoletnim šefom mehanikov Silvanom Galbusero in položaj zaupal Davidu Munozi.

"Valentino mi je zelo všeč, je moj dober prijatelj. Ne vem, če bo prihodnje leto še drikal. Če mu bo Yamaha v pomoč, je vse mogoče. Morda mu bo pomagala menjava glavnega mehanika. Kar se mene tiče, je bil njegov prejšnji neuporaben. Vesel sem, da se je odločil za spremembo. Galbusero ni bil na njegovem nivoju in to se je poznalo na rezultatih. O njegovem nasledniku ne vem veliko, a nikoli nisem razumel, kaj Galbusero sploh počne tam," je sklenil Reed.

Valentino Rossi na jubilejni deseti naslov svetovnega prvaka čaka že od leta 2009.

valentino rossi | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.