Šport > Moto športi
936 ogledov

Rossi: Ko sem se zavedel, sem že letel po zraku.

Epa
Dva dneva, dva padca. Drugi še hujši od prvega. Valentino Rossi se poigrava z usodo.

Dirkaški konec tedna v deželi vzhajajočega sonca se za Valentina Rossija ni iztekel po željah. Dirkač Yamahe je že v soboto padel na četrtem prostem treningu ter jo odnesel z nekaj praskami in poškodovanim prstom.

valentino rossi Joooj! Šport Rossi padel prvič po zlomu noge

Smola se je za devetkratnega svetovnega prvaka nadaljevala tudi na nedeljski dirki, ki je potekala na razmočeni stezi in v težkih pogojih. "The Doctor" je startal z 12. mesta in se počasi prebijal naprej, nato pa v sedmem krogu še drugič v dveh dneh pristal v pesku.

"To je bil hujši padec kot v soboto. Dirkal sem za Aleixom Espargarorjem in nisem obupal, ker sem lahko držal njegov ritem. Na levi strani proge ni bilo nobenega oprijema. Kot bi se vozil po ledu. Zdrsnil mi je zadek motorja. Vse se je zgodilo zelo hitro. Ko sem spoznal, kaj se dogaja, sem že letel po zraku. Na srečo je noga v redu. Vse me boli. A ne preveč," je v Yamahini garaži povedal Rossi.

valentino rossi | Avtor: Epa Epa

Legendarni Italijan je konec avgusta padel na treningu z enduro motorjem ter utrpel zlom golenice in piščali. Po prvih ocenah naj bi okrevanje trajalo približno 40 dni, a se je vztrajni 38-letnik že tri tedne kasneje pojavil na VN Aragonije in si privozil odlično peto mesto. Po odstopu v Motegiju je nazadoval na peto mesto skupnega seštevka, četrti je po novem Dani Pedrosa (Honda).

Andrea Dovizioso VN Japonske motoGP Šport Dovizioso do zmage v zadnjem zavoju

Tri dirke pred koncem prvenstva vodi Marc Marquez (Honda), ki ima na računu 244 točk, 11 več od Andree Doviziosa (Ducati). Tretji je Mavercik Vinales (Yamaha) z 203 točkami. 

valentino rossi Pomagač? Šport Rossi v pričakovanju Yamahinega ukaza
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.