Šport > Moto športi
8629 ogledov

Kar je Haas za konec storil Schumiju, je zlomilo srca navijačev

Mick Schumacher Profimedia
Navijači formule 1 sočustvujejo z Mickom Schumacherjem.

Nedeljska VN Abu Dabija je bila, vsaj do nadaljnjega, zadnja dirke formule 1 za Micka Schumacherja.  Mladi Nemec, ki se po vsega dveh sezonah začasno poslavlja od startne vrste, je sezono sklenil s 16. mestom.

Schumacher se je želel posloviti v slogu, če že ne v rezultatskem smislu, pa vsaj z zabavnim dirkaškim manevrom. Po koncu dirke je zapeljal na izletno cono, kjer je naredil nekaj t.i. "krofov", a so ga iz garaže nemudoma odvrnili od tega početja.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

"Žal mi je, Mick. Ali lahko prosim nehaš delati 'krofe'? Resno. Žal mi je, ampak res ne moremo," mu je kurjenje gum odsvetoval dirkaški inženir. Pri Haasu, kjer se na vse pretege trudijo oklestiti stroške, so se bržkone zbali prevelike obrabe materiala pred začetkom posezonskih testiranj v Abu Dabiju.

"Že v redu. Tudi jaz te imam rad," je z žalostnim glasom odvrnil Schumacher.

Čeprav so zadržki ekipe na nek način upravičeni, pa so številni navijači mnenja, da je poteza ameriškega moštva zgolj odraz nespoštovanja, kakršnega je bil 23-letnik deležen skozi celotno sezono.

 | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

"Mickovo radijsko sporočilo po tem, ko je delal 'krofe', je dobesedno najbolj žalostna stvar vseh časov," je komentiral nek uporabnik twitterja.

 "Če bi bil Michael Schumacher danes zdrav, bi pri Haasu ravnali enako?" se je spraševal drugi.

"To je žalostno, lomi se mi srce. Upam, da bodo v prihodnje lepše ravnali z njim," se je glasil še eden v poplavi zapisov na to temo.

"Mick zveni tako žalostno. Ubogi fant," je pripomnil nek uporabnik spleta.

Mick Schumacher Premiki Šport Ferrari bo šel na roko Schumacherju

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice