Šport > Moto športi
15 ogledov

"Schumi bo po sezoni odnehal"

Schumacher in Alonso, z 9. in 16. mestom oba razočaranji VN VB. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Veliki šef F1 Bernie Ecclestone meni, da bo sedemkratni svetovni prvak Michael Schumacher zaradi slabih rezultatov že po tej sezoni nehal z dirkanjem. Še naprej pa trdi, da bo prvak Sebastian Vettel.
Michael Schumacher je na 10 dirkah zbral 36 točk in je v skupnem seštevku deveti. Ima 109 točk manj od vodilnega Lewisa Hamiltona (McLaren).

Bernie Ecclestone je po novi povprečni uvrstitvi nemškega dirkača Michaela Schumacherja (z Mercedesom je bil v nedeljo v Silverstonu deveti) dejal, da dvomi, da bo po tej sezoni nadaljeval kariero. "Če ne bo kmalu pravih rezultatov, dvomim, da bo ostal. Očitno je fit, motiviran in talentiran, a dirkalnik ni na njegovi ravni," meni alfa in omega formule 1. Podobnega mnenja je Jackie Stewart, še posebej, če se spomnimo, da je pred 14 dnevi s 15. mestom na VN Evrope dosegel najslabšo uvrstitev v karieri. Zmagovalec 91 dirk za zdaj sicer nima načrtov, da bi svojo vrnitev v formulo 1 tako hitro končal. "Menim, da se moram na naslednjih dirkah čim več naučiti, da bi bil bolje pripravljen za naslednje leto. To je ta hip moja motivacija," je dejal prejšnji teden.

Če ne bo kmalu pravih rezultatov, dvomim, da bo ostal.
Bernie Ecclestone

Vodja formule 1 je komentiral tudi odlično formo Red Bull Renaulta. "Red Bull je pred leti kupil slabo ekipo in ne ekipo, kot je Ferrari," poudarja Ecclestone, češ kakšen napredek so naredili. Še naprej meni, da bo prvak Sebastian Vettel, o zmagovalcu zadnje dirke Marku Webbru pa pravi: "Mark je res dober. Na začetku sezone nisem verjel, da lahko doseže toliko, kot je."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.