Šport > Moto športi
3256 ogledov

Se bo v F1 vrnil po šestih letih in pol?

robert kubica EPA
Robert Kubica bo naredil še en korak proti morebitni vrnitvi v formulo 1.

Dvaintridesetletni Pojak Robert Kubica v formuli 1 ni dirkal od leta 2011, ko je doživel hudo nesrečo, zaradi nje je izgubil nekaj gibljivosti v desni roki. Na začetku avgusta bo zdaj znova testiral bolid ekipe Renault, v ekipi pa so nov preizkus poimenovali kar 'nova faza pri ocenjevanju (njegovih) sposobnosti'.

Kubica je doslej opravil dva testa, njegove fizične omejitve pa naj ga ne bi ovirale pri vožnji. "Prva dva testa sta nam in Robertu prinesla ogromno informacij, nov test pa nam bo dal podrobnejše in natančnejše podatke o trenutnem dirkalniku. Po preizkusu bomo pozorno analizirali zbrane informacije in se odločili v kakšnih pogojih je možna Robertova vrnitev v tekmovanje v naslednjih letih," je dejal direktor ekipe Renault F1 Cyril Abiteboul

Robert Kubica 6 let po nesreči Šport Kubica spet za volanom bolida F1

"Robert je pripravljen, da se vrne na ta nivo," je neznani vir sicer dejal BBC-ju. Pri Renaultu sicer že nekaj časa iščejo zamenjavo za drugega voznika Jolyona Palmerja, ki je daleč od dosežkov moštvenega kolega Nica Hülkenberga.

Vrnitev Kubice bi bila po mnenju strokovnjakov ena največjih zgodb o povratku. Februarja 2011 jo je namreč Poljak grdo skupil na reli dirki, ko mu je delno razmesarilo desno roko, utrpel pa je tudi številne zlome. Takrat je veljal za enega največjih talentov v formuli 1, z BMW Sauberjem je leta 2008 zmagal na Veliki nagradi Kanade, njegovo nadarjenost so primerjali z zvezdnikoma Lewisom Hamiltonom in Fernandom Alonsom. Po govoricah naj bi se slednjemu leta 2012 pridružil v ekipi Ferrarija.

Robert Kubica | Avtor: Profimedia Profimedia

Naslednjih šest let in pol se je trudil, da bi svoje telo znova spravil na raven, ki bi mu omogočala dirkanje med elito avtomobilskih športov. Po zadnjem testu, ki ga je opravil 12. julija je Poljak dejal: "Dvomi o moji zmožnosti so izginili po teh dveh testih. Ni me več strah, da ne bi dosegel potrebnega nivoja, a me čaka še kar dolga pot."

robert kubica "Imam načrt" Šport Kubica ne bo vrgel puške v koruzo

Robert Kubica | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice