Šport > Moto športi
33 ogledov

Smrtna žrtev na dirkališču Sepang

motogp 2010 Marco Simoncellit San Carlo Honda Gresini Žurnal24 main
Slabi dve leti po tragični smrti italijanskega motociklista Marca Simoncellija je na malezijskem dirkališču Sepang prišlo do nove nesreče s smrtnim izidom.

Na treningu za malezijsko super serijo je dirkač zbil uradnika ob progi, ki so ga prepeljali v bolnišnico Putrajaya, kjer je podlegel poškodbam, so sporočili organizatorji.

Štiriinštiridesetletni Satish Suppiah je mahal z zastavo, s katero je označil konec treninga motociklističnega razreda do 250 ccm, ko ga je z veliko hitrostjo zadel 17-letni Mohd Izzat Mohd Abdul Hakim. Ta je padel in so ga morali zaradi notranjih krvavitev v bolnišnici operirati. Njegovo stanje so zdravniki opisali kot kritično, vendar stabilno.

V Sepangu je 23. oktobra 2011 na predzadnji dirki SP po hudi nesreči preminil Italijan Simoncelli. Padel je v drugem krogu, nato je z motociklom zdrsnil po stezi, vanj pa sta trčila Valentino Rossi in Colin Edwards.

Letošnja velika nagrada Malezije je na programu 13. oktobra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.