Šport > Moto športi
43 ogledov

Tänaku zmaga na domačem terenu

Ott Tänak Epa
V Estoniji se je odvila prva dirka svetovnega prvenstva v reliju po koronski krizi.

Estonski avtomobilist Ott Tänak (Hyundai), prvi favorit domače dirke svetovnega prvenstva WRC, relija po Estoniji, je upravičil pričakovanja in slavil zmago pred Ircem Craigom Breenom.

Francoz Sebastien Ogier (Toyota) je bil na četrti dirki sezone in prvi po koronski krizi tretji, a je zadržal skupno vodstvo v SP.

Svetovni prvak Tänak je po treh dneh dirkanja po domačih cestah za zmago nabral 22,2 sekunde prednosti pred moštvenim kolegom Breenom. Tänak se je po današnji zmagi v skupni razvrstitvi SP povzpel s petega na tretje mesto. 

Ogier, za katerega je bilo tretje mesto dovolj za zadržanje prvega mesta v prvenstvu, je za zmagovalcem zaostal še 4,7 sekunde več kot Breen.

"Najprej moram pošteno zadihati. Težka, zahtevna trasa. Vesel sem, da sem zmagal, vsi v ekipi smo trdo garali. Še posebej pa je zame pomembno, da je prvi reli v Estoniji za svetovno prvenstvo moj," se je zmage veselil svetovni prvak.

"Bilo je kar precej divje. Težko je bilo peljati zares agresivno, pomembno pa je, da imam nove točke za seštevek SP," pa je bil z doseženim zadovoljen tudi Ogier.

Zaradi koronske krize je bila tudi kulisa dirke drugačna kot običajno. Povsem brez gledalcev reli ni bil, saj prireditelji zaradi narave tekmovanja ne bi mogli preprečiti dostopa ob progi, so pa na najbolj zanimivih točkah uvedli posebne vstopnice in omejili dostop do največ tisoč ljubiteljev dirkanja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice