Šport > Moto športi
27 ogledov

Toro Rosso bo okrepil 19-letni Rus

daniil kvyat toro rosso Youtube
Avstralca Daniela Ricciarda, ki se po koncu sezone seli v Red Bull, bo pri Toro Rossu zamenjal 19-letni Rus Daniil Kvyat.

Italijanska ekipa Toro Rosso, ki jo po koncu sezone zapušča Avstralec Daniel Ricciardo, se bo okrepila z mladim ruskim dirkačem Daniilom Kvyatom.

Devetnajstletnik je julija testiral z Red Bullom in pokazal velik dirkaški talent. ''Kadarkoli je sedel v dirkalnik, je imel izjemne rezultate,'' je povedal Red Bullov svetovalec Helmut Marko in dodal: ''Če mlad dirkač dokaže svoj talent, strast in delovno etiko, potem mu bomo dali priložnost. Iz tega razloga smo izbrali Kvyata.''

Odločitev, da se ekipi pridruži 19-letni Rus, je sprožila ugibanja o prihodnosti Anotnia Felixa de Coste, ki je bil do nedavnega glavni favorit za prosti sedež v Toro Rossu. ''Žalosten sem, a tako je. Vesel sem za Daniila, uživaj, prijatelj Dany Kvyat,'' je na Twitterju zapisal Da Costa.

Kvyat: Izpolnile so se mi sanje

Relativno neznani Kyvat se je kalil v številnih dirkaških razredih, v letošnji sezoni pa dirka v tekmovanju GP3. Šef ekipe Franz Tost je razkril, da so 19-letnika izbrali na podlagi preteklih rezultatov.

''Daniil je zelo nadarjen dirkač, kar lahko razberete iz njegovih rezultatov v vseh mladinskih kategorijah. Zelo je bil uspešen v kartingu, leta 2012 je osvojil naslov v prvenstvu Formula Renault 2.0, nastopil je na šestih dirkah prvenstva Formula 3. Za nameček se nahaja v dobrem položaju, da osvoji naslov v GP3, kjer za vodilnim zaostaja samo sedem točk. Ekipo je navdušil z dobro predstavo na testiranju mladih dirkačev v Silverstonu. To pomeni, da ima vse kvalitete, ki so potrebne za nadaljnji razvoj,'' je povedal Frost.

''To je fantastična novica in izpolnitev mojih sanj. Rad bi se zahvalil Red Bullu in Toro Rossu za to neprecenljivo izkušnjo. Še preden sem začel v kartingu, sem si želel v formulo 1 in naslednje leto bo moja želja postala realnost. Dejstvo, da živim v Italiji in govorim italijansko, mi bo pomagalo, da bom hitro postal del ekipe,'' je dodal Kvyat.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.