Šport > Moto športi
1144 ogledov

Po premoru je Gajser nastopal odlično

Tim Gajser AP/AMZS
Slovenski motokrosist Tim Gajser je na dirki svetovnega prvenstva v češkem Loketu osvojil tretje mesto. Svetovni prvak je dobil prvo vožnjo elitnega razreda MXGP, v drugi pa je bil četrti, kar je pomenilo končno tretje mesto. Zmagal je Italijan Antonio Cairoli.

Poškodbe in z njimi povezane zdravstvene težave so očitno naposled le za Timom Gajserjem. Ta je zaradi omenjenih težav izgubil prvo mesto v skupni razvrstitvi, po nekaj izpuščenih tekmah in nato nekoliko slabših uvrstitvah pa se je po tekmovalnem premoru zmagovalno vrnil na dirki za Veliko nagrado Češke.

Gajser je bil odličen že v kvalifikacijah, ko je zasedel drugo mesto, še boljši pa je bil nato na prvi današnji dirki, ki jo je zanesljivo dobil, vodil je od starta do cilja. Za njim sta ciljno črto prečkala Clément Desalle in vodilni v skupni razvrstitvi Antonio Cairoli. Za Gajserja je zmaga na eni od voženj prva po aprilski preizkušnji v Trentinu.

V drugo četrti, skupno tretji

Gajser je bil nato tudi v drugi vožnji najboljši do polovice, ko je moral najprej predse spusti Cairolija, potem pa še Desalla. Če bi ostal na drugem mestu pred Belgijcem, bi se veselil končne zmage. A je ostal tretji, nekaj krogov pred koncem pa ga je po precej ostrem napadu, po katerem bi Gajser skorajda padel, prehitel še Nizozemec Jeffrey Herlings.

Gajser se je tako na koncu moral zadovoljiti s skupno tretjo stopničko, kar pa je zanj po dolgem okrevanju zaradi poškodbe in po nekaj izpuščenih dirkah sredi sezone prva uvrstitev na zmagovalni oder po Trentinu. Zmagovalec češke dirke Cairloli je dobil 45 točk, drugi je bil s 44 Desalle, tretji pa Gajser s 43.

Skupno v SP je na vrhu ostal Cairoli s 523 točkami, drugi je Desalle s 431, tretji pa Herlings s 418. Gajser ima zdaj 353 točk in je ostal na petem mestu.

Na dirki na Češkem sta nastopila še dva Slovenca, ki pa sta ostala brez točk; Peter Irt je bil v prvi vožnji 26., Jernej Irt pa 29., v drugi pa sta brata Irt ti mesti zamenjala.

Naslednja preizkušnja SP bo 6. avgusta v belgijskem Lommelu.

Sveča Motokros Šport Mladi dirkač umrl na VN Češke

Komentarjev 1
  • Žvižgač 15:22 23.julij 2017.

    Bravo Tim, po novo zmago v drugo dirko. CAAAR

Sorodne novice