Šport > Moto športi
370 ogledov

Vettel: Ni razloga za paniko

sebastian vettel, ferrari, formula 1
Sebastian Vettel je zaradi predrte gume v zaključku VN Velike Britanije izgubil vso prednost pred Lewisom Hamiltonom v točkovanju letošnjega prvenstva.

Sebastian Vettel (Ferrari) je po drami s pnevmatikami v predzadnjem krogu VN Velike Britanije ostal brez uvrstitve na stopničke in dirko končal na sedem mestu. Četrto leto zapored se je zmage veselil Lewis Hamilton (Mercedes), ki je vpisal 25 točk, Vettel le šest, ter tako razliko za dirkačem Ferrarija znižal na eno točko.

Vettel je bil po dirki zadovoljen, da je kljub predrti gumi uspel pripeljati do cilja. "Dirkalnik je odličen, na dirki je bil ponovno fantastičen. Ni razloga za paniko ali skrb. Moramo pa se zavedati, da je Mercedes zelo hiter in da nas na nekaterih področjih čaka delo. Potem bi se slika lahko obrnila," je povedal štirikratni svetovni prvak, ki težav z gumo ni mogel predvideti.

"Zgodilo se je kar naenkrat. Gume so popuščale, kar ni nič običajne, nato pa se je ena očitno odločila, da me ne bo pripeljala do cilja," je dodal Vettel in poudaril, da sedmo mesto ne pomeni nič tragičnega.

"Lahko bi bilo bolje, seveda, ampak katastrofa? Ne bi rekel," je zaključil zmagovalec treh letošnjih dirk za veliko nagrado.

sebastian vettel, ferrari | Avtor: EPA EPA

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice