Šport > Moto športi
808 ogledov

"Zakaj, zakaj, zakaj?"

valentino rossi Epa
Yamahin direktor za motošport Lin Jarvis se ni želel opredeliti do metod treninga, ki se jih poslužuje Valentino Rossi.

Zaradi poškodbe Valentina Rossija, ki je med treningom z enduro motorjem utrpel zlom noge, se je vnela razprava o metodah treninga, ki so oziroma niso primerne za profesionalnega športnika.

valentino rossi Menjava Šport Rossi si je zadal prevelik zalogaj

Dejstvo je, da imajo športniki velikokrat prepoved udejstvovanja v nevarnih športnih panogah, kot je na primer smučanje ali drugi ekstemni, ker je nevarnost poškodb preprosto prevelika. Direktor za motošport pri Yamahi Lin Jarvis, priznava, da so Rossijeve metode treninga vprašljive, vendar dirkaču ne nameravajo izrekati ultimatov.

"Ali sem seznanjen z oprijemljivi dejstvi o tej temi? Nisem. Obiskal sem ga v bolnišnici in spraševal 'zakaj, zakaj, zakaj?' Odvrnil je 'se zgodi'. Takšna je realnost. Letos je imel dva incidenta. Enega v Mugellu in enega pred Misanom," je povedal Jarvis.

 | Avtor: Profimedia Profimedia

"Težko ga kritiziram zaradi nesreče, saj je treba upoštevati okoliščine. Dirkačev ne moremo povijati v vato, saj to ni v njihovi naravi ali naravi tega športa. Kaj narediti? Ne morejo testirati z motociklom razreda motoGP. Prav tako ne morejo testirati na običajnih stezah. Posluževati se morajo alternativnih metod treninga in največji skupni imenovalec je ta, da jih večina dirka po blatu," je sklenil predstavnik japonskega moštva.

Rossija bo na dirki za VN Aragonije (24. september) zamenjal Michael van der Mark.

Plaz kritik Šport Rossi razkril podrobnosti nesreče
 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice