Šport
19 ogledov

Munoz premagal Lebena in izzval Silvo

Mark Munoz UFC MMA UFC
Glavna borba večera na UFC 138 v Birminghamu se je končala z zmago Filipinca Marka Munoza (12-2) proti Chrisu Lebenu (22-8) s tehničnim nokavtom ob koncu druge runde, ko so se zdravniki odločili prekiniti borbo zaradi poškodbe Američana. Munoz je po odlični borbi z veliko dogajanja izzval prvaka srednje kategorije Andersona Silvo (31-4): "Sprejemam ga kot prijatelja, a rad bi dobil priložnost za naslov."

UFC 138 je kljub nekoliko manj zvezdniški zasedbi na fight cardu ponudil odlične borbe. Vrhunec večera je bila seveda borba med Chrisom Lebenom in Markom Munozom, ki je z odlično predstavo prišel do 12. zmage v karieri. Borba se je po toči udarcev Munoza v drugi rundi končala s tehničnim nokavtom pred začetkom tretje runde in grdo poškodbo Lebenovega očesa, ko so se v kotu Američana in zdravniki odločili prekinit kalvarijo. Prva borba se je začela silovito, borca sta si izmenjala nekaj težkih udarcev. V drugi rundi je Munoz prevladoval na parterju in z močnimi udarci z desno roko odprl levo oko Lebena do te mere, da se je borba končala predčasno.

Munoz je po zmagi izzval prvaka Andersona Silvo: "Menim, da si zaslužim priložnost za naslov. Andersona Silva je za zdaj najboljši pound-for-pound borec. Z vsem spoštovanjem do njega, toda menim, da si zaslužim priložnost za naslov. Sprejemam ga kot prijatelja, a rad bi dobil priložnost za naslov."

Pred Lebenom in Munozom sta v oktagon stopila domači matador Brad Pickett in Renan Barao. Gledalci so videli atraktivno borbo in zmago Brazilca, ki je Picketta sprva načel s kolenom, nato pa delo dokončal z davljenjem. Za Baraa je bila to že 27. zaporedna zmaga in si lahko naslednjič obeta borbo za naslov. Do zmage je prišel tudi drugi Brazilec na UFC 138, Thiago Alves, ki debitantu v UFC Pappyju Abediju ni pustil dihati. Vsega skupaj je bilo konec po treh minutah in pol, začetek konca za Abedija se je začel z nekaj natančnimi udarci Alvesa v stoje, ki so se po ground-and-pondu zaključili z davljenjem.

V glavnem delu je do zmage prišel tudi avstralski Hrvat Anthony Perosh, ki je premagal Francoza Cyrillea Diabatea. Domačin Terry Etim pa je na navdušenje gledalcev v Birminghamu že po 17 sekundah z giljotino zadavil Edwarda Faalolota. Omeniti velja še Che Millsa, ki je v UFC debitiral z nokavtom (bonus) v prvi rundi.

Predsednik UFC Dana White je že sporočil, kateri borci so tokrat prejeli bonus v vrednosti 70 tisoč ameriških dolarjev.

  • Borba večera: Renan Barao vs. Brad Pickett
  • Submission večera: Terry Etim
  • Nokavt večera: Che Mills

UFC 138: Leben vs. Munoz:

Borba večera:

Glavne borbe:

  • Renan Barao vs. Brad Pickett (davljenje, 1R)
  • Thiago Alves vs. Papy Abedi (davljenje, 1R)
  • Terry Etim vs. Edward Faaloloto (davljenje, 1R)
  • Anthony Perosh vs. Cyrille Diabate (davljenje, 2R)

Uvodne borbe:

  • John Maguire vs. Justin Edwards (3:0, soglasna sodniška odločitev)
  • Michihiro Omigawa vs. Jason Young (3:0, soglasna sodniška odločitev)
  • Philip De Fries vs. Rob Broughton (3:0, soglasna sodniška odločitev)
  • Che Mills vs. Chris Cope (KO, 1R)
  • Chris Cariaso vs. Vaughan Lee (2:1, deljena sodniška odločitev)
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.