Šport
38 ogledov

Muršak za Olimpijo

V petek je Muršak zadel proti Maple Leafsom, v soboto podal za gol. (Foto: Reute Žurnal24 main
Po Anžetu Kopitarju je začasni klub očitno našel še drugi slovenski igralec v NHL, Jan Muršak, sicer član Detroit Red Wings.

Hokejist iz okolice Maribora, Jan Muršak, se začasno seli k Olimpiji. Član Detroita Red Wings bo za "zmaje" nastopal do konca "lock-outa", podobno kot Anže Kopitar za švedsko Moro IK.

Za Ljubljančane je Muršak gotovo pomembna okrepitev, ki jim bo pomagala pri vzponu po lestvici lige EBEL, kjer je edini slovenski predstavnik zaenkrat na predzadnjem mestu.

Sedaj 24-letni Muršak je bil na naboru izbran leta 2006. V zadnjih sezonah je veliko igral v Ligi AHL pri podružničnem moštvu Detroita, Grand Rapids Griffins. 28. decembra leta 2010 je prvič stopil na led v najmočnejši hokejski ligi. Dres 11-kratnih zmagovalcev Stanleyjevega pokala oblekel 44-krat, dosegel pa je po dva gola in zbral dve podaji. Za slovensko reprezentanco je igral na svetovnem prvenstvu divizije I v Ljubljani leta 2010.

Olimpija se je z igralci iz NHL okrepila že med "lock-outom" v sezoni 2004/05, ko so v Ljubljano prišli Manny Malhotra, Brian Willsie in Matt Pettinger.

Komentarjev 1
  • zic 08:26 24.september 2012.

    kaj se bo on nasankal, k se je odloču za tole greznico...