Šport
894 ogledov

Na US Opnu tudi brez drugega igralca sveta?

rafael nadal Epa
Nadal postavil pod vprašaj nastop na US Opnu

Trenutno številka 2 moškega tenisa Rafael Nadal je v današnjem kratkem sporočilu na Twitterju postavil pod vprašaj nastop na turnirju za grand slam v ZDA, ki bi moral biti od 31. avgusta do 13. septembra. Španec, ki je junija dopolnil 34 let, je namreč direktorju turnirja v Madridu zagotovil, da bo septembra v Madridu.

Direktor madridskega turnirja Feliciano Lopez je danes tvitnil: "Govoril sem s prijateljem Rafaelom Nadalom, ki je septembra potrdil svojo udeležbo v Madridu. Kot vedno vas čakamo z odprtimi rokami v Caja Magici!"

Nadal pa je odgovoril: "Tako je Feli. Se vidimo septembra v Madridu. Medtem pa je vse v najlepšem redu!"

Rafael Nadal | Avtor: Profimedia Profimedia

Septembra se namreč v sezoni, ki je bila postavljena na glavo zaradi novega koronavirusa, na teniškem tekmovalnem sporedu obeta precejšnja gneča.

Na sporedu so tako grand slam turnir v New Yorku, preloženi turnir v Madridu ter turnir za veliki slam v Parizu. Turnirji si sledijo eden za drugim.

US Open, katerega usoda je še vedno pod velikim vprašajem, naj bi potekal od 31. avgusta do 13. septembra na trdem igrišču v New Yorku, medtem ko se bo glavni del madridskega turnirja na pesku začel le dan po načrtovanem finalu OP ZDA, in sicer 14. septembra.

rafael nadal | Avtor: Epa Epa

Madrid bo služil kot ogrevanje za prestavljeni francoski grad slam, peščeni Roland Garros, ki se bo po novem začel 20. septembra.

Nadal je lani slavil tako na pariškem pesku kot tudi nato v New Yorku. Vsega skupaj ima 19 naslovov med posamezniki na turnirjih za grand slam, od tega rekordnih ducat naslovov na pariškem pesku.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice