Šport
16 ogledov

Nadal in Đoković držita smer za polfinale

rafael nadal
1/22
Reuters
Srb Novak Đoković in Španec Rafael Nadal ostajata na poti do polfinalnega spopada na OP Francije. Nole je v četrtem kolu s 4:6, 6:3, 6:4, 6:4 premagal Nemca Philippa Kohlschreiberja, Rafa pa je bil s 6:4, 6:1, 6:3 boljši od Japonca Keija Nišikorija.

Prvi igralec sveta Novak Đoković se je z zmago proti Nemcu Philippu Kohlschreiberju (4:6, 6:3, 6:4, 6:4) uvrstil v četrtfinale OP Francije. Za preboj med najboljše štiri se bo pomeril z najstarejšim igralcem v žrebu, 35-letnim Nemcem Tommyjem Haasom, ki ga je letos senzacionalno premagal v četrtem kolu mastersa v Miamiju.

Đoković je današnjo zmago posvetil nekdanji trenerki Jeleni Genčić, ki je v soboto preminila v 77. letu starosti. ''Jelena je ena izmed najbolj izjemnih ljudi, kar sem jih kdajkoli spoznal. Bila je moja prva trenerka in druga mama. Zelo sva si bila blizu in naučila me je veliko stvari, ki so danes del mojega karakterja. Na njo me vežejo najlepši spomini.'' je povedal Đoković, ki je Genčićevo zadnjič videl februarja, tik pred začetkom turnirja v Dubaju.

Đoković je le še tri zmage oddaljen od zmage na Roland Garrosu, s čimer bi postal osmi tenisač v zgodovini, ki bi slavil na vseh štirih turnirjih za grand slam. Prvi igralec sveta ne skriva, da je OP Francije njegova prioriteta, njegovo mnenje pa je delila tudi nekdanja trenerka.

''Spomnim se najinega zadnjega pogovora pred Roland Garrosom. Rekla mi je: 'poslušaj, moraš ostati zbran, temu turnirju moraš posvetiti vso pozornost. To je turnir, ki ga moraš zmagati','' je povedal Đoković, ki bo zdaj še dodatno motiviran, da strmoglavi nespornega vladarja osrednjega igrišča Philippe Chatrier Rafaela Nadala.

Nadal z zmago proslavil 27. rojstni dan

Branilec naslova Rafael Nadal je na najlepši možen način proslavil 27. rojstni dan, ko je v obračunu četrtega kola premagal Japonca Keija Nišikorija (6:4, 6:1, 6:3). "Odigral sem najboljšo tekmo na letošnjem turnirju," je bil razumljivo kratek Nadal, ki v četrtfinalu čaka Stanislasa Wawrinko. Ta je bil po izenačenem boju po petih nizih boljši boljši od Francoza Richarda Gasqueta.

Nadal, ki je v prvih treh kolih izgubil več iger, kot katerokoli leto doslej, je drugič zapored slavil brez izgubljenega niza. Španec v Parizu lovo osmo lovoriko, potem ko je lani v finalu premagal Đokovića in podrl rekord Šveda Björna Borga, šestkratnega zmagovalca Roland Garrosa.

Nadal je skupno razmerje zmag in porazov na OP Francije povišal na 56-1 in je še tri zmage oddaljen, da postane prvi tenisač v zgodovini, ki bi zbral osem zmag na enem izmed štirih turnirjev za grand slam. Nišikori, najvišje uvrščeni Japonec vseh časov, se je prav tako zapisal v zgodovino, saj je postal prvi Japonec po letu 1938, ki se je prebil v osmino finala peščenega grand slama.

(Belo)rusinje korakajo naprej

V ženski konkurenci je Belorusinja Viktorija Azarenka pokazala, da je resna kandidatka za zmago in po dveh prvenstvih Avstralije za svoj tretji grand slam turnir. Italijanko Francesco Schiavone, zmagovalko leta 2010, je povsem nadigrala, prepustila ji je le tri igre, v drugem nizu ji je celo "zavezala kravato".

"Ni skrivnost, da mi pariški turnir pomeni največji izziv. Dolgo sem potrebovala, da sem ugotovila, kaj na njem delam napačno. Dlje kot do četrtfinala nikoli nisem prišla, zdaj pa verjamem, da sem v igri toliko napredovala, da mi bo uspel tudi rezultatski napredek. V polfinale moram priti, drugače bom stopila stopnico nazaj," je dejala nekdanja prva igralka sveta.

V četrtfinale sta se uvrstili tudi Rusinji, druga nosilka Marija Šarapova in Marija Kirilenko, še posebej prepričljiva pa je bila s 6:0 in 6:2 proti Američanki Jamie Hampton tudi Srbkinja Jelena Janković.

Srebotnikova izpadla v četrtfinalu mešanih dvojic

Slovenska teniška igralka Katarina Srebotnik se s Srbom Nenadom Zimonjićem ni uvrstila v polfinale turnirja mešanih dvojic. V četrtfinalu sta ju zaustavila Kanadčan Daniel Nestor in Francozinja Kristina Mladenović, ki sta bila po 68 minutah igre boljša z izidom 7:5 in 6:4. Srebotnikovo čaka še četrtfinalni obračun ženskih dvojic, v katerih igra z Rusinjo Nadjo Petrovo.

OP Francije, 4. kolo, rezultati:

Moški

Novak Djokovic (Srb/1) : Philipp Kohlschreiber (Nem/16) 4:6, 6:3, 6:4, 6:4;
Rafael Nadal (Špa/3) : Kei Nišikori (Jap/13) 6:4, 6:1, 6:3;
Tommy Haas (Nem/12) : Mikhail Youzhny (Rus/29) 6:1, 6:1, 6:3;
Stanislas Wawrinka (Švi/9) : Richard Gasquet (Fra/7) 6:7 (5), 4:6, 6:4, 7:5, 8:6

Ženske

Viktorija Azarenka (Bol/3) : Francesca Schiavone (Ita) 6:3, 6:0;
Maria Kirilenko (Rus/12) : Bethanie Mattek-Sands (ZDA) 7:5, 6:4;
Marija Šarapova (Rus/2) : Sloane Stephens (ZDA/17) 6:4, 6:3;
Jelena Janković (Srb/18) : Jamie Hampton (ZDA) 6:0, 6:2;

Mešane dvojice (četrtfinale)

Daniel Nestor/Kristina Mladenović (Kan/Fra) : Nenad Zimonjić/Katarina Srebotnik (Srb/Slo) 7:5, 6:4.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.