Šport
0 ogledov

Najmočnejši, ko bo najbolj potrebno

Teja Gregorin o olimpijskih igrah ne razmišlja veliko. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Ob začetku sezone smo se pogovarjali s Tejo Gregorin, ki trenira skupaj z moškim delom ekipe. "Komaj čakam, da se pomerim z ostalimi tekmovalkami."
Poleg dobrega nastopa na olimpijskih igrah, si želim na tekmah svetovnega pokala redno uvrščati med dvajseterico najboljših. Pravzaprav bi bilo zelo dobro, če bi bilo dvajseto mesto najslabši rezultat v sezoni.
Teja Gregorin

So za vami uspešne priprave na novo sezono?
So. Še zlasti, ker ni prišlo do zasičenosti. V preteklih letih smo za mesec dni odhajali v Skandinavijo in na koncu si bil že vsega naveličan. Nov objekt na Pokljuki nam je v veliki meri pomagal k boljši pripravi, že tudi med poletno sezono. Zelo sem vesela, da smo lahko ostali doma, zdaj pa že nestrpno pričakujem prve tekme.
 
V tej sezoni ste se odločili, da boste trenirali z moškim delom ekipe. Kako ste se ujeli s trenerjem Urošem Velepcem?
Menim, da zelo dobro. Še zlasti v teku se mi zdi, da sem napredovala in komaj čakam, da se pomerim z ostalimi tekmovalkami. Predvsem s tistimi, ki veljajo za boljše tekačice. Z našimi fanti se sicer nisem mogla kosati, vseeno so toliko močnejši od mene, da ni šlo. Bil pa je drugačen pristop. Imela sem bistveno več treninga med poletjem in tudi zdaj je tako. Delali smo zelo intenzivno, na trenutke sem bila zelo utrujena, a sem vse skupaj zdržala.
 
Kako je vašo odločitev sprejel dosedanji trener Tomaš Kos?
Menim, da ni nobene zamere. Še vedno mi zelo veliko pomaga na treningih, če ga prosim za pomoč.
 
Kako pa je s strelsko formo?
Tudi streljanje je po mojem mnenju na kar dobrem nivoju. Je pa s streljanjem tako, da lahko en dan pokriješ vse tarče, že naslednji pa lahko zgrešiš tri strele.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Na koncu minule sezone ste postali svetovna podprvakinja. Je to morda dodatno breme pred prvimi tekmami?
Ne. Pretekla sezona je bila zame v bistvu, seveda razen svetovnega prvenstva, zelo slaba. Menim, da bi moral biti že sam uvod v sezono precej boljši kot pred letom dni. Bomo videli.
 
Že kdaj pomislite tudi na olimpijske igre v Vancouvru?
Niti ne. Sama sebi govorim, da je to le še ena tekma v sezoni. Zakaj pa ne bi bila tam dobra, če dobro nastopam skozi vso sezono. Tako res ne razmišljam veliko o Vancouvru. Bo pa veliko lažje nastopiti, če si tudi sama ne bom nalagala dodatno breme na ramena.
 
Konkurenca v biatlonu je zelo razširjena. Verjetno se bo v olimpijski sezoni še nekoliko težje prebijati med najboljše?

Verjetno bodo vsi tempirali formo za olimpijske igre. Konkurenca bo res zelo močna. Upam, da bodo nam reči še bolj uspevale kot drugim in da bomo najmočnejši prav takrat, ko bo to najbolj potrebno.

Nov objekt na Pokljuki nam je v veliki meri pomagal k boljši pripravi, že tudi med poletno sezono. Zelo sem vesela, da smo lahko ostali doma, zdaj pa že nestrpno pričakujem prve tekme.
Teja Gregorin

Kakšne so vaše želje pred sezono?
Poleg dobrega nastopa na olimpijskih igrah, si želim na tekmah svetovnega pokala redno uvrščati med dvajseterico najboljših. Pravzaprav bi bilo zelo dobro, če bi bilo dvajseto mesto najslabši rezultat v sezoni. Dve leti nazaj sem že bila zelo uspešna in ne vidim razloga, zakaj ne bi bila tudi tokrat. Računam tudi na visoko uvrstitev v skupnem seštevku svetovnega pokala.
 
Tokrat po dolgem času tudi pred sezono niste imeli zdravstvenih težav …
Menim, da sem predvsem v glavi razčistila, da se s tem ne smem obremenjevati. V preteklih sezonah sem to počela še pred tem, ko sem v resnici zbolela. O tem zdaj preprosto ne razmišljam.
 
V reprezentanco sta se po porodih vrnili Tadeja Brankovič Likozar in Dijana Ravnikar. Bo štafeta po dveh sezonah spet močna?
Verjamem, da bomo kmalu v štafeti dosegale takšne rezultate kot v preteklosti. Sicer pa je v Östersundu na sporedu že prva štafetna preizkušnja in kmalu bomo lahko videli kam spadamo. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.