Šport
71 ogledov

Največji uspeh Slovenke v Wimbledonu

Polona Hercog EPA
Slovenska teniška igralka Polona Hercog se je prvič v karieri prebila v tretji krog OP Velike Britanije.

Slovenska teniška igralka Polona Hercog se je z zmago proti Američanki Varvari Lepchenko s 6:7 (2), 6:2 in 6:2 uvrstila v tretji krog turnirja za grand slam v Wimbledonu. Mariborčanka se je prvič v karieri prebila v tretji krog Wimbledona, kjer jo čaka sedma nosilka Rusinja Svetlana Kuznjecova.

Mariborčanka se je v glavni del turnirja uvrstila sicer skozi kvalifikacije, kjer je nanizala tri zmage, nato pa je v prvem krogu premagala še Nemko Anniko Beck s 6:2 in 6:1.

Lepchenkova, sicer rojena v uzbekistanskem Taškentu, je na lestvici ATP 197 mest bolje uvrščena od Hercogove, ki je 265. igralka sveta. Današnji dvoboj je bil njun šesti medsebojni, Mariborčanka je izid v zmagah izenačila na 3:3.

Še najbolj izenačen niz današnjega dvoboja je bil prvi, ki se je končal po 54 minutah in podaljšani igri. Nato je vajeti igre prevzela Hercogova, izenačila po 40 minutah, nanizala pa šest zaporednih iger - od 2:3 v drugem nizu do 3:0 v tretjem. V tretjem nizu je nadaljevala z boljšo igro in zasluženo slavila, izkoristila je že prvo zaključno žogico.

Hercogova se je tako prvič v karieri prebila v tretji krog Wimbledona, na turnirjih za grand slam pa je s tem izenačila svoj najboljši dosežek. V tretjem krogu turnirja na Roland Garrosu je bila tudi leta 2010.

"Občutki so fenomenalni. To je moj največji uspeh tukaj, izenačila sem tudi svojo najboljšo uvrstitev na grand slamih. Res sem zadovoljna. Predvsem s svojo borbo in s tem, da sem psihično ostala na terenu tudi tedaj, ko ni šlo vse po mojih načrtih," je bila zadovoljna Hercogova.

Hercogovo v naslednjem krogu čaka Kuznjecova, ki je bila boljša od rojakinja Jekaterine Makarove. Hercogova in Kuznjecova sta se doslej pomerili enkrat, leta 2014 je v Washingtonu slavila Rusinja.

"Kuznjecova je vsekakor zelo izkušena igralka. Jaz si morem zdaj vzeti nekaj časa za regeneracijo, potem pa pridejo tudi priprave za naslednji dvoboj," je na kratko o naslednji tekmici dejala Hercogova.

Najvišja uvrstitev Hercogove na lestvici WTA med posameznicami je bilo 35. mesto z 12. septembra 2011, lani je prvič po letu 2009 končala zunaj prve stoterice. Močno je nazadovala zaradi bolezni, ki jo je od teniških igrišč oddaljila za skoraj devet mesecev, v karavano se je vrnila maja.

Kuznjecova je bila na lestvici WTA najvišje leta 2007, ko je bila druga igralka sveta. V karieri je osvojila 17 turnirjev WTA, pa tudi turnirja za grand slam - leta 2004 je osvojila US Open, leta 2009 pa French Open.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.