Šport
189 ogledov

"Nam se niso dogajali pijanski ekscesi"

Matjaž Mahkovec zavrača vse obtožbe na svoj račun. (Foto: Fotosi.si) Žurnal24 main
Krivdo za dolgove nekdanjim igralcem Acroni Jesenic je v pogovoru za Žurnal24 predsednik Slavko Kanalec zvalil na nekdanjega športnega direktorja Matjaža Mahkovca. Ta se je odzval v pismu za javnost.

Potem ko je Jean-Philippe Pare razkril, koliko mu dolgujejo Acroni Jesenice, je predsednik Slavko Kanalec, ki od začetka lanske sezone sanira klub iz železarskega mesta, v pogovoru za Žurnal24 krivdo za nastale dolgove iz sezon 2007/2008 in 2008/2009 zvalil na takratnega športnega direktorja Matjaža Mahkovca. "Sklepali so pogodbe z enimi čudnimi tipi, ki niso bili pooblaščeni skleniti take pogodbe," je med drugim dejal Kanalec in mislil na Mahkovca, ki se je na obtožbe danes odzval v pismu za javnost. Objavljamo ga v celoti.

"Zaradi zadnjih neljubih pripetljajev v jeseniškem hokejskem klubu, v katere poskuša sedanja uprava potegniti mene osebno kot nekdanjega športnega direktorja ter nekaj članov bivše uprave in nas označuje kot krivce za potop jeseniške hokejske barke, posredujem nekaj informacij javnosti: sedanji predsednik HK Acroni Jesenice g. Slavko Kanalec trdi: 'Ne moremo mimo ugotovljenih nepravilnosti in oškodovanj, ki so posledica prekoračitve pooblastil in malomarnosti. Zato smo proti pravnim in fizičnim osebam vložili tožbe, v katerih jih terjamo za več kot milijon evrov.' Dan prej sem bil iz njegovih ust v medijih označen za nekega čudnega tipa, ki je s tujimi in domačimi hokejisti sklepal pogodbe, ki so klubu do danes prinesle neverjeten minus na računu, ki naj bi znašal okoli 1,1 milijona evrov.

Dolg kluba na skupščini HK Acroni Jesenice spomladi leta 2009 je bil predstavljen nerealno s strani g. Slavka Kanalca, saj je v postavko minusov vključil tudi kreditne pogodbe.
Matjaž Mahkovec
Dve sezoni sem bil športni direktor in skrbel za športne rezultate kluba, dogovore z igralci za pogodbe in angažiranje trenerskega štaba. Člani upravnega odbora, tudi Slavko Kanalec, ki je bil v vlogi podpredsednika kluba, so vsakič posebej, pred angažiranjem, prejeli ime igralca, njegove kvalitete ter zmožnosti višine pogodbe, ki bi jo sklenili z njim. Upravni odbor in ne jaz osebno je potem ali potrdil ali zavrnil angažiranje igralca, pogodbe pa je podpisoval predsednik.

Dolg kluba na skupščini HK Acroni Jesenice spomladi leta 2009 je bil predstavljen nerealno s strani g. Slavka Kanalca, saj je v postavko minusov vključil tudi kreditne pogodbe, za katere je bilo že dogovorjeno, da se bodo v naslednji sezoni spremenile v sponzorska sredstva.

Za svoje delo v klubu nisem do danes dobil nobenega plačila, saj z menoj ni bila sklenjena nobena pogodba, niti je ni hotel skleniti g. Slavko Kanalec, ko je postal predsednik. Nisem bil strošek kluba, še telefonskih računov mi niso pokrili v klubu. Osebno so mi bili na prvem mestu igralci kot tisti, ki si najprej zaslužijo plačilo, nato pa, po poplačilu vseh dolgov do njih, še ostali. Kot športni direktor sem po sili razmer tudi iskal sponzorje, ki so pomagali klubu. Vse to je razvidno iz dokumentov, ki morajo biti shranjeni v arhivu kluba. Med drugim smo s člani tedanjega upravnega odbora, s katerim smo delovali kot moštvo, v klub za sezono 2008/2009 pripeljali sponzorje (Kellys, ZKN, optika Knez, Tehnik, Regeneracija, Ipro, Matiček, Alpska vas) v višini 450.000 evrov, ki jih danes v klubu ni več. Zakaj je temu tako, naj odgovorijo člani sedanjega upravnega odbora, tudi direktor marketinga.

Pereč problem kluba v tem trenutku so mladi igralci jeseniške hokejske šole, ki naj bi igrali v Ebel ligi. Naša uprava je vpeljala pet mladih, novih igralcev, ki so igrali standardno na tekmah lige (Žiga Jeglič, Blaž Jakopič, Miha Brus, Maks Selan in Gašpr Sušanj), sedaj pa sta od novih samo Klemen Pretnar in Matevž Erman, ki nista iz jeseniške hokejske šole, in Robert Sabolič. Kvaliteto tujih igralcev, predvsem na vratarskih mestih, lahko vsakdo razbere iz številk na uradni spletni strani lige Ebel ali pa si odgovori s pogledom na trenutni izkupiček zmag in porazov jeseniškega kluba. V času mojega dela pri klubu so bile po predlogu vodstva Ebel lige višine pogodb vezane za točke igralca, ki jih je imel za sestavo zapisnika (1 točka - 20.000 evrov, 2 točki - 30.000 evrov, 3 točke - 50.000 evrov in 4 točke nad 80.000 letno). Vsi zneski so bili predlagani neto, mi pa še v bruto nismo bili niti blizu predloga, pa smo imeli tako dobro ekipo, primerne tuje okrepitve, všečno igro in odmevne uvrstitve, hkrati pa se nam zaradi tega, ker nismo angažirali sumljivih tujcev ali trenerjev s potrjenimi težavami zaradi alkohola, niso dogajali pijanski ekscesi, tako kot so se sedanji upravi po koncu zadnje sezone.

"Nam se zaradi tega, ker nismo angažirali sumljivih tujcev ali trenerjev s potrjenimi težavami zaradi alkohola, niso dogajali pijanski ekscesi, tako kot so se sedanji upravi po koncu zadnje sezone.
Matjaž Mahkovec
Vedel sem, da delam zastonj, a mislil sem, da bo to za moje dobro ime, sedaj pa so mi umazali še tega. Od predsednika g. Slavka Kanalca bom zahteval javno opravičilo za neresnice, ki jih je nanizal proti meni. Ne bom dopustil, da bodo moje ime in delo prejšnjega upravnega odbora izkoriščali za zakritje napak, ki so jih storili po mojem odhodu, in slabih rezultatov, ki jih pod prejšnjo upravo in mojim delom ni bilo. Ne nameravam prati umazanega perila preko medijev, ker se nočem spuščati na tako nizko raven, kot se sedaj vodilni v klubu, čeprav sem se dve leti po odhodu iz kluba naposlušal veliko pikrih na moj račun. Sem pa trmast in stvari se bodo razčistile. Resnico, če ne drugje, lahko razgrnemo tudi pred sodiščem, in potrdili jo bodo člani upravnega odbora v času, ko sem bil športni direktor kluba. Vsi, tudi g. Slavko Kanalec, ki je bil takrat podpredsednik kluba, so imeli popoln vpogled v moje delo.

Sam nikoli nisem živel z lažjo, da bi lažje preživel z resnico, pa naj si je bila še tako boleča, saj je resnica moralna dolžnost človeka, laž pa izhod v sili," zaključuje nekdanji športni direktor Jesenic Matjaž Mahkovec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.