Šport
8336 ogledov

Napadli navijače iz Liverpoola, potem pa bežali in povzročili visoko škodo

Ljudski vrt Maribor navijači
Sinoči je bila ob 20.45, na stadionu Ljudski vrt v Mariboru, odigrana mednarodna nogometna tekma Lige prvakov, med ekipama NK Maribor in Liverpool FC.

Nogometno tekmo si je ogledalo okoli 12.500 gledalcev, od tega okoli 2000 navijačev navijaške skupine Viole, ki so bili na tribuni jug, 642 organiziranih gostujočih navijačev na tribuni sever in še 200 navijačev Liverpool FC na tribuni zahod, so sporočili policisti. 

Še pred pričetkom tekme so izrekli globo angleškemu državljanu in opozorilo slovenskemu državljanu, ker nista upoštevala zakonitih ukazov policistov. Zoper eno osebo bodo uvedli hitri postopek o prekršku, ker so pri njem našli in mu zasegli prepovedano drogo konopljo.

Slovenskega državljana, ki je pijan odrival varnostnika na stadionu, izzival k pretepu, se nedostojno vedel do policistov in ni upošteval njihovih zakonitih ukazov, so policisti pridržali do streznitve. Prejel bo plačilni nalog.

Napadli navijače iz Liverpoola, potem pa bežali

"Ob 19.37 je približno 20 domačih navijačev v Slovenski ulici v Mariboru želelo fizično obračunat s približno 30-40 gostujočimi navijači, vendar so se, ko so sprevideli premoč gostov, razbežali. Ob tem so poškodovali več stolov, miz in kozarcev gostinskega lokala v Slovenski ulici. Materialne škode je za okoli 1.000 evrov," so sporočili policisti. 

Med tekmo je slovenski državljan prižgal baklo na južnem delu stadiona. Policisti so mu po tekmi vročili plačilni nalog in mu izrekli ukrep prepovedi udeležbe na športnih prireditvah.

Po tekmi so policisti vročili plačilna naloga tudi dvema slovenskima državljanoma, ki policistom v mestu nista želela izročiti osebnega dokumenta na vpogled.

Fotografija je simbolna. 

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 8
  • Avatar Leon
    Leon 15:44 18.oktober 2017.

    Milanič bi naj bil novi selektor ? Lepo vas prosim ,pojma nima !

  • Laznivi 12:40 18.oktober 2017.

    Balkanci se nekaj utikamo v europske stvari pa vedno znova dokazemo da smo nazadnjaski pijani razbojniki ki z europsko kulturo nimamo nic skupnega.

  • cogocogo 11:05 18.oktober 2017.

    zalostno da se tile razbojniki tako obnasajo ,,vse to pa placujemo prav vsi davkoplacevalci poserjem se na tak sport kjer te mora cuvati policija ki jo sevada placujemo davkoplacevalci ,,da imam besedo bi prepovedaloglede teh tekem ali se bolje ukinil ...prikaži večbolje ukinil ta nesport ,dokler se ti fanatiki ne umirijo ,,