Šport
30 ogledov

Navijači močnejši od tajkuna

Bluebirds navijači Cardiff City Liverpool EPL Reuters
Samovoljna poteza lastnika nogometnega kluba Cardiff, ki je po nakupu kluba pred dvema letoma kljub nasprotovanju navijačev spremenil barve dresov, ni obrodila sadov.

Še več, številni navijači so klubu obrnili hrbet in malezijski tajkun Vincent Tan je spoznal, da je naredil napako. Klubu bo namesto vsiljene rdeče zdaj spet vrnil modro barvo. Tan je v petek sporočil, da se bodo v njegovem klubu vrnili k tradicionalni barvi, nogometaši pa bodo na domačih tekmah nosili modre drese. Sprememba mnenja Tana je verjetno tudi posledica sestanka z navijači, ki so bili leta 2012 vse prej kot navdušeni ob menjavi barv svojega moštva.

Kaplja čez rob zadnja tekma

Lastnika kluba so k takšni odločitvi navijači pravzaprav prisilili: na zadnji pokalni tekmi je bilo na tribunah le 4000 najbolj zvestih privržencev, pa še ti so bojkotirali rdeče klubske barve in bili oblečeni v modro.

"Klubska oprava bo spremenjena, lastnik pa upa, da bo oživljenja zgodovinska umestitev Cardiffa našla skupno pot s kulturo gospoda Tana," je klub sporočil ob novici, da bodo že na naslednji tekmi s Fulhamom valižanski nogometaši igrali v modrem.

Komentarjev 1
  • jons 18:33 10.januar 2015.

    Kaj vse se lahko doseže, če si enoten. Bravo navijači!Saj bi jih model verjetno ignoriral, če mu ne bi z bojkotom zmanjšal šelest funtov.