Šport
558 ogledov

Nekdanji kapetan Slovenije bo vodil klub v tujini

Veselin Vujović, Uroš Šerbec Profimedias
Nova služba za legendo slovenskega rokometa.

Po poročanju avstrijske tiskovne agencije APA je Uroš Šerbec novi trener rokometne ekipe SC Ferlach, v minuli sezoni četrouvrščene zasedbe v avstrijskem prvenstvu. Novica o odhodu Šerbca v Borovlje je v Sloveniji zaokrožila že pred dnevi.

Dvainpetdesetletni Šerbec je na tem položaju zamenjal Hrvata Sinišo Markoto, ki bo v novi sezoni vodil Maribor Branik. Šerbec je bil v preteklosti pomočnik selektorja slovenske moške reprezentance, vodil pa je Krško, Slovenj Gradec, Maribor in Dravo.

Šerbec je v času igralske kariere odigral 120 tekem in dosegel 467 golov za slovensko reprezentanco. Bil je kapetan Slovenije na premiernem nastopu na poletnih olimpijskih igrah v Sydneyju 2000. Večino klubske kariere je branil barve Celja Pivovarne Laško, v rumenem dresu je desetkrat slavil v slovenskem prvenstvu in šestkrat igral v polfinalu evropske lige prvakov.

Veselin Vujović, Uroš Šerbec Intervju Šport "Po zmagi je lepše iti k njim na morje"
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice