Šport
19 ogledov

Nekdanji predsednik Iaaf aretiran zaradi korupcije

Lamine Diack Profimedias
Nekdanji predsednik Iaaf Lamine Diack bo moral sesti na zatožno klop. Očitajo mu korupcijo in pranje denarja.

Nekdanji predsednik Mednarodne atletske zveze Lamine Diack bo moral zaradi korupcije v povezavi z dopinškimi testi sesti na zatožno klop. Dvainosemdesetletnega Diacka je na čelu Iaaf avgusta letos zamenjal Britanec Sebastian Coe, krovno atletsko zvezo je Senegalec vodil od leta 1999.

Diacku očitajo, da je v svoji karieri predsednika zamolčal številne primere krvnega dopinga, očitki pa so se prvi pojavili že pred meseci. Policisti so v povezavi s preiskavo že aretirali enega od zdravnikov, ki naj bi dopinške teste izvajal.

Z obtožnico se je srečal tudi Diackov svetovalec, odvetnik Habib Cisse, Diacku, ki ni bil na voljo za izjave, pa med drugim očitajo "pasivno korupcijo" in pranje denarja. Oba sta bila proti plačilu varščine že izpuščena na prostost. Preiskavo vodijo francoske oblasti, ki so avgusta prejele prijavo s strani Svetovne protidopinške agencije Wada.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.