Šport
24 ogledov

Nekdanji smukač komaj "preživel" progo v Sočiju

Graham Bell Soči smuk kamera olimpijske igre nekdanji smukač Youtube
Petkratni olimpijec Graham Bell, nekdanji britanski smučar, se je za televizijo BBC podal po moški smukaški progi. Hitro mu je postalo jasno, zakaj tudi najizkušenejšim požene kri po žilah.

"Že pogled na progo je zastrašujoč," na začetku posnetka v startni hišici pove Graham Bell. Nekdanji britanski smučar, ki je prvič nastopil na olimpijskih igrah v Sarajevu leta 1984, nato pa še v Calgaryju, Albertvillu, Lillehammerju in Naganu, se je s kamero po koncu kariere že nekajkrat podal po olimpijskih progah, a po njegovih besedah in odzivih je bilo jasno, da na ruski ni užival. 

"Vau, to je nor start. Najtežji del pa še prihaja. Moje noge gorijo," je le nekaj izmed odzivov Britanca, ki si ime in priimek deli s slavnim škotsko-ameriškim izumiteljem telefona. Na valoviti progi tekmovalec nima praktično niti malo časa, da bi se sprostil, pravi Bell.

"Živčki" tudi pri Bodeju

"Poglejte, kako grob in valovit sneg je tukaj. Nimaš časa, da bi se sprostil. Vau, to je ena od najtežjih olimpijskih smukaških prog, na katerih sem kdajkoli vozil. Tekmoval pa sem na petih in na štirih vozil s kamero. To je bilo naporno," še pravi v vratolomnem videu, po katerem se lahko le poklonimo junakom in junakinjam, ki na takšnih in podobnih progah iz tedna v teden tvegajo hujše poškodbe.

Progi moškega in ženskega smuka v Rozi Hutorju sta speljani po različnih trasah. Moška je terjala kar nekaj "žrtev", med njimi tudi Slovenca Roka Perka, ki je moral po spektakularnem padcu končati z nastopi na igrah. Zmago je na nedeljski tekmi slavil Avstrijec Matthias Mayer, ki naj bi mu celo izkušeni Bode Miller na gondoli priznal, da je pred startom nervozen ...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.