Šport
20 ogledov

Nemški jadralec s hudim vnetjem po tekmovanju v Riu

Zaliv Guanabara EPA
Po vrnitvi s tekmovanja v brazilskem zalivu Guanabara so nemškemu jadralcu Eriku Heilu močno zatekle noge. Zaradi vnetij so ga operirali pod lokalno anestezijo.

Organizatorji olimpijskih iger v Rio de Janeiru imajo kar nekaj težav z zalivom Guanabara, kjer naj bi se odvijalo več tekmovanj. Pred nekaj dnevi je predsednik podjetja, ki se v Rio de Janeiru trenutno ukvarja z odplakami, Jorge Briard izjavil, da bo nemogoče izpolniti obljubo o očiščenju zaliva. Onesnažena vode pa je terjala že več žrtev.

Sredi avgusta je po tekmovanju v zalivu zbolela kar tretjina ameriška veslaške ekipe. Trebušni virus je prizadel trinajst od 40 veslačev, zbolelo pa je tudi več oseb iz tehničnega štaba. "Nismo popolnoma prepričani, a osebno verjamem, da so zboleli zaradi vode v zalivu," je takrat domnevala zdravnica ameriške veslaške reprezentance Kathryn Ackerman

Erik Heil, vnetje | Avtor: Erik Heil Erik Heil

Sedaj pa je žrtev bakterij v vodi postal tudi 26-letni nemški jadralec Erik Heil. "Že po enem tednu treninga v zalivu so mi močno zatekle noge, tvorilo se je tudi več vnetij pod kožo," je mlad jadralec povedal za Bild. Nekatere teh vnetij so mu morali sedaj v bolnici V Nemčiji odstraniti. 

"Več vnetij so mi morali odpreti. Zdaj imam na nogah kar luknje. Grozno boli in peče. Še nikoli v življenju nisem imel vnetja na nogi. Vnetje je najbrž povzročila bakterija v vodi zaliva. Upam le, da si nisem ujel kake na antibiotoke odporne bakterije," je dodal Heil, ki se zdravi v berlinski bolnici Charite. 

Heil bo moral zaradi vnetij nekaj dni ostati v bolnici, vsaj dokler zdravniki ne bodo ugotovili kakšna bakterija povzroča vnetja. Organizatorij olimpijskih iger so že stopili v stik z jadralcem, ki si vseeno želi nastopiti na olimpijskih igrah.

Komentarjev 1