Šport
30676 ogledov

Neverjetna gesta v spomin žrtvam terorističnega napada

fernando alvarez Reševalni pas/Twitter
Španski plavalec Fernando Alvarez se je odločil za nenavadno potezo, s katero se je poklonil žrtvam terorističnega napada v Barceloni in Cambrilsu.

Prireditelji veteranskega svetovnega prvenstva v plavanju na Madžarskem so zaradi domnevno (pre)natrpanega urnika zavrnili predlog španskega plavalca Fernanda Alvareza, ki se je želel z minuto molka pokloniti žrtvam terorističnega napada v njegovi domovini.

Alvarez se je s predlogom obrnil tudi na Mednarodno plavalno zvezo (FINA), a naletel na gluha ušesa, zato je tudi sam "oglušel" od zvoku startne pištole.

Ko se je začela tekma na 200 metrov prsno, so vsi plavali skočili v vodo. Vsi, razen Alvareza, ki je ostal na svojem mestu in se z mislimi preselil k svojim rojakom.

"Moral sem to narediti. Sodniki so rekli, da ne moremo zapraviti niti minute, zato sem se odločil, da stvari vzamem v svoje roke. To mi je pomenilo več kot vse zlate medalje na tem svetu," je povedal Andaluzijec.

V terorističnih napadih v Barceloni in Cambrilsu je umrlo 15 ljudi, več kot 100 je ranjenih. Najmlajša žrtev teroristične akcije je bila komaj triletna deklica.

Komentarjev 6
  • smejka 19:27 21.avgust 2017.

    Tudi na športnih prireditvah je pomemben zgolj denar.Poklon Alvarezu za dejanje.Sožalje svojcem in prijateljem žrtev.Naj počivajo v miru.Bodo lahko mirno spali prireditelji tekmovanja?

  • supreme 15:24 21.avgust 2017.

    FIFA ja. Bravo.

  • Avatar Džoser
    Džoser 14:12 21.avgust 2017.

    Tu se vidi,kam gre totalitarna miselnost in vladavina na Madžarskem. Zelo podobno kot 1936 v Nemčiji.

Sorodne novice