Šport
26 ogledov

New Jersey je izenačil

New Jersey Devils Zach Parise  Travis Zajac Reuters
V finalu vzhodne konference severnoameriške hokejske lige NHL med New Jersey Devils in New York Rangers je rezultat v zmagah izenačen. Četrto tekmo so vragi na domačem ledu dobili s 4:1.

Za New Jersey so zadeli Bryce Salvador, Travis Zajac in dvakrat Zach Parise, za goste pa je bil uspešen Ruslan Fedotenko. Vratar Martin Brodeur je ustavil 27 od 28 strelov, ob tem pa je v statistiko vpisal tudi podajo. Salvador in Zajac sta gole dosegla že v prvi četrtini, Parise pa je delo New Jerseyja dokončal v zadnji četrtini, ko je zadel dvakrat. V tretji četrtini je edini gol za New York ob power-playu dosegel Fedotenko.

"Opravili smo dobro delo, nismo bili razočarani. Toda ko igraš z isto ekipo znova in znova, si lahko hitro razočaran," je po tekmi povedal Parise, prvo ime tekme, ki je podal še ob zadetku Zajaca.

New York je tekmo odigral brez kaznovanega Brandona Prusta, ki je na tretji tekmi s komolcem udaril branilca vragov Antona Volčenkova, na zadnji tekmi pa je 10-minuto kazen dobil Mike Rupp, ki je udaril Brodeurja v glavo. "Samo pogledal sem ga, obrnil se je in bedak me je udaril. Nisem pričakoval. Nikoli v karieri nisem dobil udarca, to je bilo prvič. Toda zdaj vem, da lahko prenesem udarce," je po tekmi dejal Brodeur.

Zmagovalec obračuna med New Jerseyjem in New Yorkom se bo v finalu lige NHL pomeril z boljšim med Los Angeles Kings, kjer igra slovenski hokejist Anže Kopitar, in Phoenix Coyotes. Kralji po štirih tekmah vodijo s 3:1 v zmagah.

Končnica NHL:

Vzhod, finale:
New Jersey Devils : New York Rangers 4:1
(izid v zmagah je izenačen na 2:2)

* Opomba: moštvi igrata na štiri zmage.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.