Šport
18 ogledov

"Ni res, da me ne bo na All-Star"

Pingvin Sidney Crosby ima le še dober teden za okrevanje. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Sidney Crosby, s 66 točkami vodilni strelec lige NHL, zaradi poškodbe in pretresa možganov ni igral od šestega januarja. Vseeno upa, da bo nared za nastop na prestižni tekmi zvezd NHL 30. januarja.

Kot je Sidney Crosby povedal za ameriški športni portal ESPN, si nadvse želi zaigrati na zvezdniški tekmi. Zanikal je tudi govorice, da naj bi zaradi domnevno slabe zaščite najboljših igralcev v ligi namenoma, kot opozorilo vodilnim, izpustil tekmo v Severni Karolini. "Ni res, da nameravam izpustiti tekmo. Upam, da mi bo šlo v naslednjih dneh bolje, in nastopa v Raleighu še nisem odpisal. Če bom lahko igral, bom nastopil," je dejal 23-letni Kanadčan.

Crosbyja so tekmeci na začetku leta dvakrat grobo ustavljali: najprej prvega januarja na tekmi zimske klasike, ko je nanj naletel napadalec Washingtona David Steckel, pet dni pozneje pa ga je branilec Tampe Victor Hedman porinil z glavo naprej v zaščitno ogrado. Sodniki nikogar niso kaznovali za prekrška.

Pittsburgh svojemu igralcu ne bo dovolil vrnitve na led, dokler posledice pretresa možganov ne bodo povsem pozdravljene. Če se bo zdravljenje zavleklo, Crosbyja ne bo na tekmi v Raleighu. "Včasih se počutim povsem v redu, potem pa spet ne," je dejal Crosby, ki se za zdaj ne udeležuje niti dejavnosti izven ledu, prišel je le na ponedeljkovo klubsko dobrodelno druženje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.