Šport > Nogomet
11984 ogledov

Čeferin odločno zaprl vrata

Aleksander Čeferin Epa
Šef evropskega nogometa je kategorično zavrnil možnost, o kateri mnogi govorijo vse bolj na glas.

Predsednik Evropske nogometne zveze (Uefa) Aleksander Čeferin je v pogovoru za francoski L'Equipe zanikal navedbe, da bi savdski klubi v prihodnosti lahko nastopali v evropskih tekmovanjih. 

"Samo evropski klubi lahko sodelujejo v Ligi prvakov, Ligi Evropa ali Konferenčni ligi," je na vprašanje francoskega športnega dnevnika odvrnil 55-letni Čeferin.

Kljub nadgradnji finančno močne savdske lige Čeferin tu ne vidi nevarnosti za evropski nogomet. "Podoben pristop smo lahko videli na Kitajskem, ki je kupovala igralce ob koncu kariere in jim ponujala veliko denarja. Rezultat: kitajski nogomet potem ni napredoval in se ni uvrstil na svetovno prvenstvo," je pojasnil Čeferin.

Žreb skupinskega dela Lige prvakov bo danes v Monaku.

Poleti so se v Savdsko Arabijo za veliko denarja preselili številni nogometni zvezdniki, kot sta Neymar ali Sadio Mané, kar Čeferin ocenjuje kritično. "To ni pravi način, Savdijci bi morali delati na vzgoji igralcev in trenerjev, a to ni moj problem."

Čeferin je še povedal, da v puščavo vleče le igralce na koncu kariere in tiste, ki niso dovolj ambiciozni. "Kolikor vem, Kylian Mbappé in Erling Haaland ne sanjata o Savdski Arabiji," je dejal in dodal: "Bomo videli, kaj se bo zgodilo, a niti za sekundo ne mislim, da bi to lahko ogrozilo naša tekmovanja."

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Stane Adamič 08:33 01.september 2023.

    Ta Čeferin je skoraj tako kot TITO. A veste, da je v Sloveniji družina Čeferin vedno zraven kjer je denar?????

  • Avatar Kimberley-Echo
    Kimberley-Echo 11:07 31.avgust 2023.

    Osebno mislim, da ima Čeferin prav, da tega ne dovoli. Po drugi strani pa mi je nerazumljivo, da na Evroviziji sodeluje napr. Avstralija. Če nekega dne zmaga, a bodo vse evropske države šle tja tekmovat? Nekako čudno bi to bilo.