Šport > Nogomet
4686 ogledov

Ali Maribor čaka tako huda kazen kot Hajduk?

Viole Ljudski vrt Viole v Ljudskem vrtu.
Vzkliki navijačev ob gostovanju Zrinjskega bi lahko slovenske državne prvake drago stali.

Nogometaši Maribora so se v sredo po remiju 1:1 proti mostarskemu Zrinjskemu uvrstili v 3. predkrog Lige prvakov, kjer jih čaka Hafnarfjörður.

Štajerci bodo prvo tekmo proti Islandcem igrali doma, na sporedu bo v sredo zvečer (20.20). Toda tribune Ljudskega vrta bi lahko ostale prazne, ali pa vsaj delno prazne, če gre soditi po zgledu splitskega Hajduka.

Dalmatinci so v četrtek v Sofiji v okviru Lige Evropa izločili Levski in si zagotovili obračun z danskim Brøndbyjem. A ker so privrženci Splitčanov na prvi tekmi pred tednom dni (odigrana je bila v Dugopolju) vzklikali slogan "ubij Srb(in)a", jih je Uefa kaznovala s praznimi tribunami na naslednjem srečanju. Ob tem bo moral Hajduk plačati še 50.000 evrov.

NK Maribor Olimpija Ljubljana Ljudski vrt Pokal Slovenije Zahtevajo kazen Šport Na Balkanu enotni: Sramota v Ljudskem vrtu!

Po tekmi med Mariborom in Zrinjskim v Ljudskem vrtu je bilo veliko pozornosti namenjene vzklikom domačih navijačev, ki so vpili "ubij ustaša". S tem so očitno ciljali na nogometaše iz Mostarja, saj se HŠK Zrinjski že z imenom, čeprav gre za klub iz BiH, jasno opredeljuje kot hrvaški kolektiv.

Če bo Uefa tako rigorozna kot je bila v primeru Hajduka, potem se bodo morali varovanci Darka Milaniča na prvem srečanju proti Hafnarfjörðurju znajti brez podpore glasnega občinstva, ob tem pa bo zajeten kup evrov zapustil klubsko blagajno.

aleksander čeferin Nogometni veljaki Šport Tako visoko je pristal Čeferin
Komentarjev 1
  • matermila 07:14 22.julij 2017.

    Pravilno.Navijat za svoje,ne pomeni žaliti nasprotnika.Sicer mi ni jasno zakaj kaznovati NK,če sranje delajo gledalci-navijači.Zraven tolikih varnostnikov in kamer,bi zlahka našli prave krivce in jim dosmrtno prepovedali vstop na tribune.