Šport > Nogomet
1329 ogledov

Amir Ružnić o Beriću: resnica je zjutraj lahko drugačna kot zvečer

Robert Berić St. Etienne EPA
Slovenski nogometni zastopnik Amir Ružnić ima le še en neopravljen posel v tem poletju.

"Pri Robertu Beriću je zadeva še odprta. To pomeni, da lahko ostane v dosedanjem klubu, lahko pa tudi, da se bo preselil," je na naše vprašanje o trenutnem položaju slovenskega napadalca na nogometni tržnici dejal njegov zastopnik Amir Ružnić. V zadnjih dneh se je govorilo o klubih, ki se zanimajo za Berića, tasicer tokrat ni dobil vpoklica v reprezentanco, prednjačil naj bi najuglednejši belgijski klub Anderlecht.

Pri Saint-Etienne, kjer napadalec na prvih treh tekmah francoskega prvenstva ni dobil priložnosti, njegov klub pa je tako kot PSG in Monaco zabeležil tri zmage, želijo Berića prodati za šest milijonov evrov, pri Anderlechtu pa si najprej želijo sposoditi nogometaša in imeti opcijo za njegov odkup. Tako naj bi bilo bolj preudarno, saj Berić okreva po dolgotrajni poškodbi kolena. "Anderlecht je Robertova prva opcija," je že za enega izmed belgijskih medijev izjavil Ružnić in dodal: "Za zdaj pri Saint-Etiennu razmišljajo le o prodaji, a resnica je lahko na začetku dneva drugačna kot na koncu, ali pa kot je na zadnji dan prestopnega roka."

"Anderlecht je velik klub," je na to temo le dejal Ružnić, ki o ostalih ponudbah, omenja se vsaj bolgarski Ludogorec, prav tako ni želel veliko govoriti: "V igri je več tega, bomo videli. Ponudbe prihajajo iz različnih delov Evrope."

Navijači Saint-Etienna nad prodajo Krčana sicer niso najbolj navdušeni. Krenili so namreč v zbiranje podpisov, da ne želijo napadalčevega odhoda, hitro se je pod zahtevo podpisalo 1.000 privržencev kluba.

Pomagal Šport Slovenski reprezentant ni pozabil na prvi klub

Ružnić ima svoje varovance tudi v Mariboru (Martin Milec, Gregor Bajde, Blaž Vrhovec), ki si je v torek znova zagotovil nastopanje v ligi prvakov. "Za to obstaja le ena beseda - fantastično. Kapa dol vodstvu, igralcem, vsem v klubu. To je velika stvar za slovenski nogomet. To dvigne ceno celotnemu slovenskemu nogometu, ne le mojim varovancem. Pravzaprav jih v Mariboru tudi nimam več toliko, kot sem jih imel prej. To dvigne ceno celotni slovenski ligi. Mislim, da je Maribor trenutno največja reklama za slovenski nogomt, je največji ambasador Slovenije v Evropi."

Tistim, ki so ob Ružnićevem posredovanju zapustili vijoličaste, se je v tem prestopnem roku sicer pridružil tudi 18-letni Žan Celar, ki je okrepil rimskega velikana Romo. "Žan je podpisal štiriletno pogodbo in je zelo zadovoljen. Tudi to je veliko priznanje za Maribor. Seveda tudi za fanta, ki je imel to možnost, da se je preselil v tako velik klub."

Žan Celar Uradno Šport Iz Maribora k italijanskemu velikanu za milijon evrov

In kako vidi nogometni trg po rekordu, ki je padel po prestopu Neymarja iz Barcelone v PSG za 222 milijonov evrov? "Klubi, ki lahko to plačajo, imajo verjetno svojo matematiko. Če lahko nekdo plača 222 milijonov, je verjetno izračunal, da se mu bo ta izdatek nekako povrnil in oplemenitil. Takšen prestop vsekakor vpliva na ostale cene. To je za nas, ki se ukvarjamo s tem, pozitivno. Seveda nimamo vsi nogometaša kot je Neymar, imamo pa morda igralca, ki je bil prej na trgu vreden dve enoti, zdaj po vsem tem dogajanju pa bo morda vreden štiri enote. Gre za verižno reakcijo. Za nas, ki smo v tem poslu, je to pozitivno."

Ružnić je večino dela v tem prestopnem roku že opravil, ostaja le še Berić. "Vse drugo zdaj miruje," je dejal Ružnić, med njegovimi klienti pa so klube med drugim zamenjali Josip Iličić (Atalanta), Celar (Roma), Andraž Šporar (Arminia Bielefeld), Siniša Anđelković (Venezia), Jan Mlakar (Venezia). "Bilo je kar pestro. Na vse skupaj gledam profesionalno in ne toliko čustveno. Opravljam svoje delo. Če naredim dobro za svoje fante, naredim posledično dobro tudi zase," pravi Ružnić.

Še najbolj se je sicer zapletlo pri prestopu Josipa Iličića, ki je v zadnjem hipu Sampdorio zamenjal za Atalanto, pri tem pa sta bila tako agent kot igralec deležna precejšnjih kritik s strani vodstva kluba iz Genove. "Brez komentarja," se je na vse skupaj odzval Ružnić.

Ta je sicer enega izmed svojih varovancev znova pripeljal v slovenski nogomet. Gre za Luko Gučka, ki je pred dvema letoma iz Krškega kot 16-letnik prestopil k Betisu iz Seville, zdaj pa je član Domžal. "Mislim, da so Domžale v tem trenutku zelo zdrava sredina. Delajo odlično. Za mladega igralca so trenutno najboljši klub v Sloveniji. Mislim, da bo Luka v Domžalah lahko zrastel kot igralec in se razvil v odličnega nogometaša. Z Betisom smo prekinili pogodbo in je že zaključena zgodba."

Luka Guček Luka Guček Slovenija "V Sevilli ne smem nositi rdeče barve"
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice