Šport > Nogomet
71 ogledov

Arsenal premagal Bayern, Kampl zabil gol Romi

Kevin Kampl EPA
Prvi večer tretjega kroga nogometne liga prvakov je minil v znamenju derbija skupine F med Arsenalom in münchenskim Bayernom, ki se je končal z 2:0, v zanimanju slovenske javnosti pa je bil obračun skupine E med Bayerjem Leverkusnom in Romo. Slovenski reprezentant Kevin Kampl se je vpisal med strelce ob remiju s kar 4:4.

Kevin Kampl je tekmo začel v prvi postavi Bayerja in odigral vseh 90 minut, klub iz Leverkusna pa je povedel že v četrti minuti. Javier Hernandez je uspešno izvedel strel z enajstih metrov, Mehičan je bil nato uspešen še enkrat v 19. minuti. Italijani so za izenačenje rabili devet minut. Daniele De Rossi je prvič zadel v 29. minuti, nato je drugič zadel še v 38. minuti. Roma je do popolnega preobrata prišla v 54. minuti, ko je mrežo Nemcev zatresel Miralem Pjanić, za njim je zadel še Iago Falque v 73. minuti. A se Nemci niso vdali. V 84. minuti se je med strelce vpisal Kampl, dve minuti kasneje je na 4:4 poravnal Admir Mehmedi.

V drugi tekmi skupine E med Batejem Borisovom in Barcelono so Katalonci do vodstva prišli v 48. minuti, ko je zadel Ivan Rakitić - v 18. minuti je zamenjal Sergija Roberta. V 65. minuti je Hrvat vodstvo Barcelone povišal na 2:0.

Arsenal je pred domačimi gledalci prišel do prve letošnje zmage, z 2:0 je premagal Bayern München. V 77. minuti je rezervist Olivier Giroud izkoristil veliko napako gostujočega vratarja Manuela Neuerja in s precej sreče žogo z obrazom poslal v gol. V sodniškem dodatku je bil uspešen še Mesut Özil.

Druga tekma skupine F med Dinamom Zagrebom in Olympiakosom Pirejem se je končala z 0:1.

V skupini G je Dinamo Kijev z londonskim Chelseajem razšel brez zadetkov, medtem ko je Porto z 2:0 premagal Maccabi Tel Aviv. Prvi gol za Portugalce je v 37. minuti prispeval Vincent Aboubakar, drugega pa v 41. Yacine Brahimi.

V skupini H je Zenit St. Peterburg s 3:1 premagal Olympique Lyon. Gostitelje je že v tretji minuti v vodstvo popeljal Artem Dzjuba, Alexandre Lacazette je v 49. minuti izenačil, Hulk je v 56. minuti povišal na 2:1, Danny pa je v 83. minuti postavil končni izid. Na tekmi Valencie proti Gentu so z 2:1 slavili domači. V 15. minuti so z golom Sofianeja Feghoulija povedli gostitelji, v 40. je izenačil Thomas Foket, za 2:1 pa je z avtogolom v 72. minuti poskrbel Stefan Mitrović.

V sredo so na sporedu tekme v skupinah od A do D. Nastopil bo en Slovenec, Atletico Madrid Jana Oblaka bo gostil Astano.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.