Šport > Nogomet
16 ogledov

Atléti o strasti, Pep o bunkerju

Diego Costa Atletico Barcelona Liga prvakov grb trening prihod medved
1/11
EPA
V sredo bosta na sporedu še druga povratna dvoboja četrtfinala. Pep Guardiola pričakuje obrambno taktiko Manchester Uniteda v Münchnu, madridski Atlético pa upa, da bo Diego Costa pripravljen za igro.


Na stadionu Vicente Calderón bo začetni izid bolj ustrezal madridskemu Atléticu, ki je na gostovanju pri Barceloni iztržil neodločen izid (1:1). Pri domačinih bodo do zadnjega trepetali za nastop Diega Coste, ki se je poškodoval prav na Camp Nouu.

Na drugi strani ne bo načetega Gerarda Piqueja, ki ga bo v zadnji vrsti najbrž nadomestil Marc Bartra. Na ponedeljkovem treningu je trener Blaugrane Gerardo Martino preizkušal taktično različico, po kateri bi Cesc Fàbregas igral na sredini napada, Leo Messi pa bi se pomaknil bolj k desni stranski črti.

"Costa naš Messi ali Cristiano"

"Želimo si uživati v tem trenutku, pokazati strast in jo razširiti tudi na naše privržence. Gre za najboljši trenutek naših življenj. Ljudje verjamejo v nas in mislim, da bodo od zdaj naprej gledali Atlético v najboljši izvedbi. Ključno bo, da ostanemo osredotočeni vseh 90 minut. Naše misli ne bodo usmerjene k remiju. Zelo pomembni bodo naši navijači. Gre za zgodovinski trenutek za klub in želimo, da bi ljudje v njem uživali," je srečanje napovedal kapetan Atlética Gabi.

"Šlo bo za strastno tekmo, ki bo tudi ena od najpomembnejših v letošnji Ligi prvakov. Igrali bosta ekipi s povsem različnim slogom igre. Diego Costa? Bomo videli, kako bo na večernem treningu. Če bo dovolj pripravljen, bo igral. Če ne bo stoodstotno pripravljen, bo sedel na klopi. Že sem rekel, da je Diego Costa za nas kot Messi za Barcelono ali Cristiano za Madrid. Če Costa ne bo pripravljen, bo igral Adrián López in prepričan sem, da bo odigral odlično, če bo treba. Na zadnjih tekmah smo rotirali nekaj igralcev in pomembno je, da so sveži," je v svojem slogu razodel trener Atlética Diego Simeone.

Iniestin jubilej 

"Lepo bi bilo, če bi nam uspela odlična tekma in če bi dosegli polfinale, kjer si tudi želimo biti. Prva tekma je bila zelo intenzivna, Atlético je vršil hud pritisk. Tudi tokrat se bomo borili, saj vemo, da bo zelo napeto – vse od prvega do zadnjega žvižga. V tej sezoni smo že štirikrat igrali z njimi in štirikrat remizirali. Zaključek tega je, da gre za zelo izenačeni ekipi. Atlético od vseh zahteva, da so osredotočeni in da ne popustijo," je povratni obračun napovedal vezist Barcelone Andrés Iniesta, ki bo v sredo že 500. nastopil za Blaugrano.

"To je nekaj posebnega, kar me zelo osrečuje. Leta minevajo – igram, tekmujem in se počutim dobro. Sem v klubu, za katerega je najtežje igrati," je o posebni priložnosti povedal Iniesta.

Guardiola trening Müller Bayern Manchester United Liga prvakov | Avtor: EPA EPA
Pep pričakuje bunker pred De Geo

Na Allainz Areni bo Manchester United moral iskati zadetek, saj je Bayern na Old Traffordu dosegel remi (1:1). Pri obeh ekipah imajo težave s poškodbami, na slabšem so Angleži, ki ne morejo računati na udarnega napadalca Robina van Persieja.

"Mislim, da bodo spet stali zelo globoko. Igrajo zelo obrambno, prežijo na protinapade, in to delajo zelo dobro. Proti angleškim ekipam ni nikoli lahko. United je veliko ime, veliko moštvo. Pred prvo tekmo so vsi govorili o Bayernu, zdaj pa vedo, da lahko United zmaga tudi v Münchnu. A igramo doma, kar je pomembno. Zmaga nas pelje naprej, odločale bodo malenkosti. Moji igralci zdaj vedo, kje so vrline in pomanjkljivosti nasprotnika. Možnost enajstmetrovk? Pri njih gre bolj za pogum kot za tehniko. Vse je v glavi," trener Nemcev Pep Guardiola pričakuje, da bo United spet "parkiral avtobus" pred svoja vrata in čakal na priložnost. 

Rooney: Chelsea trikrat skoraj izpadel

Pri Bayernu bosta manjkala kaznovana Bastian Schweinsteiger in Javi Martínez, medtem ko je Thiago Alcântara poškodovan. Guardiola je kar malce preveč drastično orisal razmere. "Imamo le 14 igralcev prvega moštva, zato nimam veliko opcij," je dejal nekdanji španski reprezentant. 

"Vsako leto je favorit nekdo, kot sta Bayern in Barcelona, a favoriti ne zmagajo vedno. Ko je Chelsea postal evropski prvak, bi pred tem trikrat skoraj izpadel. Verjamemo, da lahko napredujemo, imamo dovolj dobre igralce. Težko bo, saj sta po mojem mnenju Bayern in Barcelona najboljši ekipi v tekmovanju. Morali bomo igrati po najboljših zmožnostih. Smo pripravljeni. Gre za veliko tekmo, tako za igralce kot navijače, vznemirljivo je biti del tega," pa je razkril Wayne Rooney, ki bo na Bavarskem zaigral s pomočjo protibolečinskih tablet. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.