Šport > Nogomet
31 ogledov

Barça potrdila: Tito zapušča NY in se vrača

Vilanova New York navijači navijača Barcelona zdravljenje rak rakavo obolenje tu Facebook
Trener Barcelone Tito Vilanova se bo po dveh mesecih zdravljenja v New Yorku ta teden vrnil v Barcelono, so v ponedeljek na svoji spletni strani sporočili pri katalonskem velikanu. Za zdaj še ni jasno, kdaj bo Vilanova prevzel vodenje ekipe ob zelenici. V katalonsko prestolnico naj bi po poročanju španskih medijev prišel v torek.

"Tito Vilanova bo ta teden zapustil mesto nebotičnikov in se vrnil v katalonsko prestolnico," se glasi sporočilo na uradni spletni strani Barcelone (Fcbarcelona.cat). V klubu niso bili nič konkretnejši, če bo Tito Vilanova po odstranitvi tumorja z obušesne žleze in obiskovanju kemoterapij lahko vodil enega od največjih klubov na svetu.

Štiriinštiridesetletniletni trener, ki je po odhodu Josepa Guardiole prevzel vodenje Blaugrane, je decembra prestal še drugo operacijo tumorja, potem ko je s prvo opravil novembra 2011. Med zdravljenjem v New Yorku je vodenje ekipe prevzel njegov pomočnik Jordi Roura, pod katerim je Barcelona doživela dva boleča poraza z večnimi rivali Realom Madridom, ki jih je izločil tudi iz kraljevega pokala.

Pred povratkom Vilanove je njegovemu moštvu sicer na fantastični tekmi uspel velik preobrat in zmaga nad AC Milanom v osmini finala Lige prvakov. V najelitnejšem evropskem tekmovanju Katalonce zdaj čaka Paris Saint-Germain, medtem ko v prvenstvu deset kol pred koncem za 13 točk vodijo pred Realom.

Za zdaj še ni jasno, ali bo Vilanova vodil naslednjo ligaško tekmo proti Celti Vigo v soboto, medtem ko je tekma s PSG na sporedu 2. aprila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.