Šport > Nogomet
20 ogledov

Xavi v 87. minuti končal muke Barcelone

xavi barcelona valencia pokal polfinale EPA
Nogometaši Granade so imeli manj kot 10 minut pred koncem srečanja španskega prvenstva na Camp Nouu priložnost, da bi prišli do vodstva z 1:0, a je domači vratar Victor Valdes preprečil senzacijo. Muke Barcelone je v 87. minuti končal Xavi.

Barcelona je v 5. kolu španskega prvenstva z 2:0 premagala Granado, a je svoje navijače v šoku držala do 87. minute, ko so videli prvi in hkrati odrešujoč zadetek.

Vratar gostov Tono je imel sanjski večer. Barcelona je imela veliko terensko premoč, tudi, ko je prebila bunker Granade, pa jim je pri številnih stoodstotnih priložnostih veselje venomer preprečil Tono. Ta je po sijajnem golu Xavija Hernandeza, v igro je vstopil šele v drugem polčasu, moral po žogo v mrežo tik pred koncem srečanja. Španski reprezentant je z roba kazenskega prostora streljal z desnico, žoga pa se je od prečke odbila za hrbet nesrečnega Tona. Potem, ko je Lionel Messi v kazenski prostor poslal oster predložek, je končni izid 2:0 z avtogolom postavil Borja Gomez.

Barcelona ima po petih kolih pet zmag in že 11 točk prednosti pred aktualnim prvakom Real Madridom, ki ima tekmo manj.

Španska liga, 5. kolo:

Zaragoza : Osasuna 3:1 (2:1)

Postiga (4), Copovi (45/ag), Apono (71/11m); Armenteros (30)

Celta : Getafe 2:1 (0:0)
Fernandez (57), Park (68); Barrada (59)

Betis : Espanyol 1:0 (0:0)
Paulao (18)

Barcelona : Granada 2:0 (0:0)
Hernandez (87), Gomez (90/ag)

Nedelja:
Mallorca - Valencia
Levante - Real Sociedad
Atletico Madrid - Valladolid
Athletic Bilbao - Malaga
Rayo Vallecano - Real Madrid

Ponedeljek:
Deportivo : Sevilla

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.