Šport > Nogomet
24 ogledov

Bavarce zapustil moker, a srečen

pep guardiola bayern munchen
1/8
EPA
Španski nogometni strateg Pep Guardiola se je na Allianz Areni poslovil od navijačev Bayern Münchna.

Nogometni strateg Pep Guardiola se je v soboto poslovil od stadiona, kjer je preživel zadnje tri sezone. Bayern je z domačo zmago proti Hannovru potrdil zmago v nemškem prvenstvu, Guardiolo pa v soboto v Berlinu čaka samo še finale nemškega pokala proti Borussii Dortmund.

Katalonski strateg je delo na stadionu Allianz Arena končal na tradicionalen način, ki spremlja proslavljanje lovorik na Bavarskem: moker, ker so ga po slavju polili s pivom.

Bayern je dobil četrto zaporedno domačo lovoriko, za Guardiolo pa je krožnik, ki ga v Nemčiji dobi prvak, tretji v nizu.

Le nekaj prvih fotografij Guardiole ob njegovem slovesu, ko se je na zelenici stadiona slikal z lovoriko, je "suhih". Potem je namreč nanj vratar Manuel Neuer neusmiljeno zlil vsebino bavarskega "krigla", trilitrskega kozarca za pivo, sledila sta še podobni akciji Davida Alabe in Douglasa Coste, tako da je bil trener v trenutku popolnoma premočen.

"Hladno je, smrdi, ampak vseeno je lepo. Dan je seveda fantastičen," je običaj polivanja s pivom pospremil Guardiola, potem pa je tudi sam našel žrtve med člani strokovnega štaba in začel polivati pivo po sodelavcih.

Za Guardiolo je bila ta lovorika 20. v trenerski karieri; 14 jih ima kot strateg Barcelone, šest kot trener Bayerna, z Bavarci lahko osvoji še sedmo, če bo v Berlinu v finalu pokala premagal velike tekmece iz Porurja. A v treh münchenskih letih ostaja grenak priokus, saj ni osvojil najbolj zaželene lovorike, pokala za zmagovalca lige prvakov, v tej sezoni je obtičal v polfinalu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.