Šport > Nogomet
19 ogledov

Bavarci za poraz krivijo lastne napake

Robben Finale Liga prvakov Bayern Chelsea München Allianz Arena Reuters
Jupp Heynckes razloge za poraz njegov varnovancev ne išče nikjer drugje kot v napakah celotne ekipe. Bavarci so večino tekme dominirali, a na koncu ostali praznih rok. Zapravljena enajstmetrovka v podaljšku jim bo zagotovo še dolgo ostala v spominu.

'Tu ne gre za to, kdo je slavil po enajstmetrovkah. Mi nismo izkoristili svojih priložnosti. Krivda je na nas, ker nismo izkoristili ponujenega,'' je povedal Heynckes in dodal, da je njegova ekipa odigrala odlično partijo proti nasprotniku, ki je po pričakovanjih prav tako igral zelo dobro. Za Bayern je to že druga zaporedna sezona, v kateri so ostali brez vsakršne lovorike. ''Težko je občutke strniti v besede. To je nogomet in v preteklosti se je to že dogajalo. Ekipa, ki na koncu drži pokal, ni vedno tista, ki si ga je tudi zaaslužila,'' je povedal Thomas Mueller, ki je Bavarce v 83. minuti za kratek čas popeljal v vodstvo. ''Imeli smo tri zaključne žoge in nismo izkoristili niti ene,'' je razočarano pripomnil vratar Manuel Neuer. Zgrešena strela z bele točke s strani Ivice Olića in Bastiana Schweinsteigerja sta dokončno pokopala upe münchenčanov. Izjemno razočaran je bil tudi predsednik kluba Uli Hoeness: ''Nimam razlage, zakaj smo izgubili. Zadeli smo v odličnem trenutku, potem smo imeli na voljo enajstmetrovko, a nam kljub temu ni uspelo.''

Robbenu besede Drogbaja in Platinija ne pomenijo nič

Eden tistih, ki so se s porazom verjetno najtežje sprijaznili, pa je Nizozemec Arjen Robben. Njegov strel iz bele točke bi tekmo po vsej verjetnosti dokončno prevesil v korist Bayerna, vendar je Čech poskus Nizozemca ubranil. ''Ne morem opisati, kako se počutim, toda bil je grozen večer. Dvakrat ali trikrat v dvoboju že imaš občutek, da je pokal tvoj, nato pa ostaneš praznih rok.'' Robben je še razkril, da je po dvoboju prejel tudi tolažbo s strani Didierja Drogbaja in Michela Platinija. ''Dejstvo da sta me Drogba in Platini poskušala  potolažiti je lepo, vendar ne pomeni nič. Želel sem si ta pokal, vendar se ni zgodilo,'' je zaključil Nizozemec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.