Šport > Nogomet
42 ogledov

Bayern poslal pritožbo Čeferinu

navijači policija real bayern
1/5
Profimedias
Nemški nogometni velikan Bayern München je poslal pritožbo na Uefo in od madridske policije zahteva pojasnila za nepotrebno nasilje nad njegovimi navijači.

Tekma Real Madrid - Bayern München v četrtfinalu nogometne Lige prvakov, ki sta jo ekipi odigrali v torek zvečer v Madridu in jo je po podaljšku dobila domača ekipa, še vedno dviguje veliko prahu. Ne le zaradi sojenja Madžara Viktorja Kassaija, za katerega se Nemci prepričani, da je bilo zelo sporno, temveč tudi zaradi policijskih posredovanj.

Nekaj ur po tekmi, ki se je končala z zmago Reala s 4:2 po podaljšku in s tremi goli Cristiana Ronalda, od katerih sta dva sporna zaradi prepovedanega položaja, je madridsko-bavarska bitka dobila še policijsko poglavje.

Bayern: Nasilje pretirano in odvečno

Nemški klub je namreč uradno vložil pritožbo na krovno evropsko zvezo Uefo zaradi posredovanja madridske policije med polčasom na delu tribun, kjer so bili navijači gostujoče ekipe.

Policija naj bi v navijaški sektor Bayerna vdrla, ker je skušala zaseči enega od transparentov, pri Bayernu pa menijo, da je bila akcija, v kateri so policisti uporabljali tudi gumijevke, povsem odvečna in pretirana. Poleg pritožbe na Uefo so pri Bayernu zahtevali še pojasnila tamkajšnje policije.

Policija pa naj bi, kot poročajo nekateri španski mediji, posredovala tudi po tekmi v prostorih za sodnike; tam naj bi se nekaj nezadovoljnih igralcev Bayerna sprlo s sodniki, trojico, med katerimi naj bi bil tudi Arturo Vidal, neupravičeni prejemnik drugega rumenega kartona v 85. minuti, pa naj bi iz prostorov pospremila policija.

Uefa je sicer sporočila, da ni prejela nikakršnega poročila o incidentih v sodniških prostorih po tekmi.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.