Šport > Nogomet
33 ogledov

Bayern v sedmih nebesih: Werder padel z 0:7!

Ribery Alaba Werder Bremen Bayern 1. Bundesliga Nemčija prvenstvo EPA
Zastrašujoči Bayern je v 15. kolu nemške 1. Bundeslige ponižal Werder Bremen in znova odprl debato o tem, če ima Josep Guardiola v rokah nezaustavljivi stroj (0:7). Bayer Leverkusen ohranil korak z zmago v Dortmundu (1:0).

Nekoč je bil to eden derbijev 1. Bundeslige, v soboto pa je Bayern München ponižal Werder Bremen na njihovi zelenici z dvema goloma Francka Ribéryja, ki je pripravil še en zadetek soigralcem, Bavarci pa so tako nadaljevali zastrašujoči pohod proti novemu naslovu.

Bayern v Bremnu sedemkrat ni zabil že več kot pol stoletja, navijači na stadionu Weser pa so le nemočno spremljali, kako eni največjih rivalov zadnjih let smešijo njihove ljubljence. Na 40. zaporedni tekmi brez poraza je blestel predvsem Ribéry, eden najresnejših kandidatov za letošnjo zlato žogo, Bayern pa je na vrhu lestvice pobegnil zasledovalcem na že sedem točk razlike.

Še en rekord

Ekipa Josepa Guardiole je v njegovi prvi sezoni v 1. Bundesligi tudi izenačila klubski rekord s 26. zaporedno tekmo brez poraza v gosteh. Vse se je začelo z golom Assanija Lukimye, ki je v 21. minuti zabil jubilejni 50. bremenski avtogol v najelitnejši diviziji. Branilec Daniel van Buyten je šest minut kasneje na 2:0 povišal z glavo, Ribéry pa je z elegantnim strelom odločil tekmo že po manj kot 40 minutah igre.

Mario Mandžukić je po seriji zapravljenih priložnosti z neposredne bližine le uspel zabiti svoj prvi gol večera, ko ga je lepo našel Ribéry, Thomas Müller pa je zabil z nizkim strelom z roba kazenskega prostora. V zabavo se je uspel vključiti tudi Mario Götze, ki je zadel za sedmico in otežil življenje trenerju Robinu Duttu.

Framacevti našli zdravilo za BVB

Drugouvrščeni Bayer Leverkusen je zvečer gostoval pri Borussii Dortmund, ob porazu ali remiju "farmacevtov" pa bi Bavarci že zgodaj decembra osvojili jesensko krono na vrhu 1. Bundeslige. Son Heung-Min je z edinim golom na tekmi v 18. minuti vseeno poskrbel, da vse le ni bilo idealno za bavarske ljubitelje nogometa.

Leverkusen je zdržal za zmago kljub izključitvi bosanskega kapetana EmirjaSpahića v 80. minuti. Razlika na vrhu je tako ostala pri štirih točkah, BVB pa za večnimi rivali zaostaja že za deset točk. Z drugim rumenim kartonom je obračun pri domačih končal tudi grški steber obrambe Sokratis Papastathopoulos.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.