Šport > Nogomet
18 ogledov

Becksa ob slovesu premagale solze

David Beckham
1/12
Reuters
David Beckham je s solzami v očeh in naslovom francoskega prvaka na Parku princev sklenil svojo bogato športno kariero. Francoskega prvoligaša v zadnjem kolu čaka gostovanje v Lorientu, kjer Becks ne bo zaigral. Angleški vezist se je od nogometnih zelenic poslovil na najlepši možen način.

David Beckham je v 37. kolu francoske lige odigral zadnjo tekmo pred navijači Paris Saint-Germaina. Legendarni Becks se je od Parka princev poslovil z zmago proti Brestu (3:1), po koncu tekme pa so angleškega vezista premagale solze.

Le 48 ur potem, ko je oznanil, da se ob koncu sezone poslavlja od profesionalnega športa, je Beckham v vlogi kapetana PSG popeljal do tretjega naslova v najmočnejši francoski ligi. Parižani so si naslov zagotovili že z zmago proti Lyonu, včeraj pa so lovoriko proslavili pred domačimi navijači.

Beckham je odigral manjšo vlogo pri prvem zadetku Zlatana Ibrahimovića, v 83. minuti pa ob stoječih ovacijah približno 45 tisoč gledalcev zapustil igrišče. Becks je pred odhodom z zelenice objel svoje soigralce in trenerja Carla Ancelottija, po koncu tekme pa ni mogel zadrževati solz. Nekdanji nogometaš Manchester Uniteda, Real Madrida, Los Angeles Galaxy in PSG je postal prvi Anglež, ki je osvojil naslove v štirih različnih državah. Zadnjo tekmo v karieri - Beckham namreč ne bo zaigral proti Lorientu - je odigral s posebnimi čevlji, na katerih so bile zapisane začetnice žene Victorie in njunih štirih otrok.

Beckham je dolgo razmišljal, ali bo podaljšal pogodbo s PSG, ki ni skrival interesa, da bi Angleža zadržal v ekipi, vendar je na koncu sprejel odločitev, da je prišel pravi čas za slovo. ''Rad bi se zahvalil vsem v Parizu, soigralcem, osebju, navijačem. Zaključek moje kariere ne bi mogel biti bolj poseben,'' je povedal Beckham, ki se je na igrišče sprehodil ob spremljavi pesmi Hello, Goodbye britanske skupine The Beatles.

David Beckham - najboljši vezist veh časov:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.