Šport > Nogomet
905 ogledov

Benzema z besedami o Gazi dregnil v osje gnezdo

Karim Benzema Profimedia
Francoski napadalec je s svojim zapisom v podporo prebivalcem Gaze razbesnel nekdanjega izraelskega čuvaja mreže.

Karim Benzema, francoski nogometni napadalec iz vrst savdskega Al-Ittihada, se je v zapisu na družbenem omrežju X na kratko odzval na vojaške spopade med Izraelom ter skrajnim palestinskim gibanjem Hamas, ki že več kot teden dni pretresajo svetovno javnost in delijo mednarodno skupnost.

"Vse naše molitve za prebivalce Gaze, ki so ponovno žrtve nepravičnih bombmih napadov, ki ne prizanašajo niti ženskam niti otrokom," je na tragične usode civilistov opomnil nekdanji zvezdnik kraljevega kluba.

S temi besedami je izzval besno reakcijo izraelskega vratarja Duduja Adouateja, ki je nekdanjemu prejemniku zlate žoge za najboljšega igralca na svetu (2022) odgovoril v petih različnih jezikih.

"Ti si velik ku*bin sin!" je v hebrejščini, francoščini, angleščini, arabščini in španščini zapisal 45-letni upokojeni čuvaj mreže, ki je prvo polovico kariere preživel v Izraelu, v drugi pa je večinoma igral v Španiji kot član Racinga, Deportiva in Mallorce.

Izraelske zračne sile sicer nadaljujejo obstreljevanje ciljev palestinskega gibanja Hamas na območju Gaze, šlo naj bi za doslej najhujše napade. Izraelska vojska je ob tem sporočila, da so doslej ubili šest višjih predstavnikov Hamasa, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Izraelske zračne sile so v zadnjih 24 urah nadaljevale napade na območje Gaze, je danes sporočila izraelska vojska. Po poročanju izraelske spletne strani Ynet, ki navaja palestinske vire, gre za najhujše napade doslej.

Izraelska vojska je v napadih po lastnih navedbah ubila šest višjih članov Hamasa, tako iz vojaškega kot iz političnega krila gibanja. V sporočilu za javnost so imenovali dva poveljnika, ki sta sodelovala pri napadu na Izrael pred več kot enim tednom. Med ubitimi pa sta med drugim še Hamasov gospodarski minister Džoad Abu Šmala in poveljnik, ki je bil odgovoren za varnost na jugu Gaze.

Obstreljevanje Gaze je opustošilo enklavo. Število mrtvih med Palestinci je naraslo na 2750, je danes sporočilo zdravstveno ministrstvo v Gazi. Ranjenih je okoli 9700 ljudi. Na izraelski strani poročajo o več kot 1400 mrtvih. Izraelska vojska po Hamasovih napadih pred več kot enim tednom trenutno pripravlja kopensko ofenzivo proti gibanju. Na meji z Gazo je v pripravljenosti več sto tisoč rezervistov.

Vir: STA

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • leonardo 16:32 16.oktober 2023.

    Vau, v petih jezikih je znal preklinjati? Ja tudi moj vnuk se jih je naučil na internetu, ki pa v resnici obvlada poleg slovenskega jezika še nemškega in angleškega. Kaj pa je Benzema rekel tako bogokletnega kar ni res?