Šport > Nogomet
561 ogledov

Blamaža madridskega Reala proti 'slovenskemu' klubu

Cska
Konec evropske sezone za slovenskega mladeniča.

Nogometaši v skupini G so že poldan končali skupinski del lige prvakov. Prvo mesto si je že pred tem zagotovil branilec naslova Real Madrid, ki je tokrat v 6. krogu doma izgubil proti CSKA Moskvi z 0:3. Osmino finala si je zagotovila tudi Roma, tokrat je na gostovanju izgubila proti Viktorii Plzen z 1:2.

Madridčani, za katere je bila tekma brez posebnega pomena, so se v prvem polčasu znašli v zaostanku z 0:2, potem ko je v 37. minuti s strelom z roba šestnajsterca v polno zadel Fedor Čalov, v 43. pa Georgi Ščenikov. Slednji je bil prvi pri okroglem usnju po strelu Čalova in obrambi Thibauta Courtoisa. Rusko prednost je v 74. minuti povečal še asistent pri prvem zadetku Arnor Sigurdsson. Devetnajstletni Islandec je natančno nameril v spodnji kot domačih vrat. CSKA je prizadejal najvišji poraz madridskemu Realu na domačih tekmah lige prvakov, s 3:0 je bila sicer leta 2011 v Madridu uspešna tudi Barcelona.

"Razočaran sem, saj smo kljub že predhodnemu napredovanju začeli skupinski del zaključiti z zmago, a nam to ni uspelo. tekmo smo dobro odprli, še zlasti prvih 30 minut, vendar nismo bili dovolj dobri v obeh kazenskih prostorih. Za to so nas kaznovali," je po tekmi dejal trener kraljevega kluba Santiago Solari.

Za CSKA je v tej sezoni sicer v ligi prvakov redno nastopal tudi mladi Slovenec Jaka Bijol, ki pa je na stadionu Santiago Bernabeu tokrat obsedel na klopi za rezervne nogometaše.

Na drugi tekmi skupine sta za Čehe zadela Jan Kovarik v 62. in Tomaš Chory v 72. minuti, pri Romi pa je bil uspešen Cengiz Ünder v 68. minuti. Tik pred koncem je bil pri Romi izključen Luca Pellegirni. Viktoria si je kot tretja v skupini priigrala nadaljevanje v evropski ligi, CSKA pa je končal evropske nastope.

Francozi kot zadnji med 16 najboljših

Nogometaši Lyona so si kot zadnji priigrali osmino finala lige prvakov. Na gostovanju pri ukrajinskem Šahtarju jim nekaj časa ni kazalo dobro, a je nato za izenačenje na 1:1, ki je proti neposrednemu tekmecu zadoščalo za napredovanje, poskrbel francoski reprezentant Nabil Fekir, ki je bil natančen sredi drugega polčasa.

"Z zadetkom smo bili v boljšem položaju, a nato nismo izkoristili prednosti. Izenačenje je bilo seveda tudi plod Fekirjevih izjemnih individualnih sposobnosti. Dosegel je izjemen zadetek," je po tekmi razmišljal domači trener Paulo Fonseca, ki bo s svojimi igralci uteho moral iskati v evropski ligi. Šahtar je sicer povedel v 22. minuti z golom Juniorja Moraesa.

Na drugi tekmi skupine F je Manchester City doma premagal Hoffenheim z 2:1. Prvi junak domače zasedbe je bil Nemec Leroy Sane, ki je za angleške prvake najprej zadel v sodnikovem dodatku prvega polčasa, popolen preobrat pa zrežiral še po dobri uri igre. Hrvat Andrej Kramarić je sicer že v 16. minuti unovčil najstrožjo kazen za goste.

Ajaxu ni uspelo preskočiti Bayern

V skupini E je Benfica premagala AEK Atene z 1:0. Za Benfico je zadel Alex Grimaldo v 88. minuti. Malo pred tem je bil pri Grkih izključen Konstantinos Galanopoulos.

Ajax in Bayern, ki sta napredovala iz te skupine, pa sta odigrala moro končnico dvoboja, ki se je končal z rezultatom 3:3. Poljski golgeter Robert Lewandowski je v 13. minuti popeljal Nemce v vodstvo, a je Srb Dušan Tadić najprej izenačil, v drugo pa uspešno izvedel enajstmetrovko. V 82. minuti so tako Nizozemci povedli z 2:1 in bili vsaj začasno na prvem mestu skupine, ki bi jim vsaj na papirju prinesel lažjega tekmeca v osmini finala.

A nato je bil z bele točke natančen tudi Lewandowski, končnega zmagovalca skupine pa je nato potrdil še dolgo časa poškodovani Francoz Kingsley Coman. Amsterdamčanom ni pomagal niti zadetek Nicolasa Tagliafica v peti minuti sodniškega dodatka. V 67. minuti je rdeči karton pri domačih dobil Maximilian Wober, v 75. pa pri gostih Thomas Müller.

Poraza klubov, ki sta napredovala

Tudi v skupini H vodilni moštvi nista pokazali pravega obraza, Juventus in Manchester United sta za konec skupinskega dela vpisala gostujoča poraza. Valencia je bila z 2:1 boljša od rdečih vragov. Carlos Soler v 17. in Phil Jones z avtogolom v 47. minuti sta poskrbela za vodstvo netopirjev, Marcus Rashford pa je v 87. minuti le znižal zaostanek čete Joseja Mourinha.

Juventus je v Bernu proti Young Boys izgubil z 1:2. Guillaume Hoarau je v 30. minuti zadel z bele točke, v 68. pa še iz igre. Paulo Dybala je v 80. minuti zmanjšal zaostanek Juventusa, ob koncu tekme pa dosegel še en zadetek, a so ga sodniki razveljavili zaradi prepovedanega položaja.

Liga prvakov, skupinski del, 6. kolo:

Skupina E:

Ajax : Bayern   3:3 (0:1)
Tadić 62., 81./11-m, Tagliafico 90.+5; Lewandowski 13., 86./11-m, Coman 90.

Benfica : AEK Atene  1:0 (0:0)
Grimaldo 88.

Lestvica: Bayern 14 točk, Ajax 14, Benfica 7, AEK Atene 0  

 

Skupina F:

Manchester City : Hoffenheim  2:1 (0:1)
Sane 45.+1, 61.; Kramarić 16./11-m

Šahtar : Lyon  1:1 (1:0)
Moraes 22.; Fekir 65.

Lestvica: Manchester City 13 točk, Lyon 8, Šahtar 6, Hoffenheim 3

 

Skupina G:

Real Madrid : CSKA Moskva  0:3 (0:2)
Čalov 37., Šenikov 43., Sigurdsson 73.

Viktoria Plzen : Roma  2:1 (0:0)
Kovarik 63., Chory 72.; Under 68.

Lestvica: Real Madrid 12 točk, Roma 9, Viktoria Plzen 7, CSKA Moskva 7 

 

Skupina H:

Valencia : Manchester United  2:1 (1:0)
Soler 17., Jones 47./ag; Rashford 87.

Young Boys Bern : Juventus  2:1 (1:0)
Hoarau 28./11-m, 68.; Dybala 80.

Lestvica:  Juventus 12 točk, Man. United 10, Valencia 8, Young Boys Bern 4

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.